Chris Froome (Sky) a precizat ca in acest an a lipsit de la un control antidoping, atunci cand era in vacanta in Italia, impreuna cu sotia sa, informeaza L'Equipe.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Da, am lipsit de la un control antidoping. In prima zi a vacantei noastre acolo, oficialii s-au prezentat la ora 07.00 dimineata si responsabilii hotelului le-au refuzat accesul in camera noastra. De asemenea, au refuzat sa ii lase sa ma contacteze. La micul dejun, ne-au spus ca am fost cautat pentru controlul antidoping, dar au precizat ca politica hotelului nu permite nimanui sa deranjeze clientii", a explicat Froome.

Ciclistii, care pot fi testati antidoping in orice moment si trebuie sa anunte orice deplasare, au dreptul sa lipsesca de doua ori de la controale pe parcursul unui an. Daca depasesc aceasta limita, ei risca doi ani de suspendare.

"In acest caz, imi asum responsabilitatea. Ar fi trebuit sa fiu mai prevazator si sa le spun clar responsabililor hotelului ca oficialii care efectueaza controalele antidoping pot veni la mine. Este vina mea ca nu am fost testat", a mai afirmat Froome, citat de Mediafax.