Gimnastul Marius Berbecar a castigat, sambata, medalia de bronz in finala la paralele, la Jocurile Europene de la Baku, medalia de aur a probei revenind sportivului azer Oleg Stepko, informeaza Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Marius Berbecar a fost penultimul in lista de start din finala, fiind notat cu 15,600, cu care a cucerit medalia de bronz.

Medalia de aur la paralele a fost castigata de Oleg Stepko (Azerbaidjan, 15,733), iar pe podium a mai urcat David Beliavski (Rusia, 15,700).

In competitia de gimnastica artistica de la Jocurile Europene, România a obtinut anterior urmatoarele rezultate: locul 7 cu echipa feminina, locul 9 cu echipa masculina, locul 9 la individual-compus feminin (Laura Jurca), locul 18 la individual-compus masculin (Vlad Cotuna), medalie de bronz la paralele (Andreea Iridon), medalie de argint la barna (Andreea Iridon), locul 5 la sarituri (Cristian Bataga).

Romania participa la Jocurile Europene cu o delegatie formata din 147 de sportivi, 83 de baieti si 64 de fete, care concureaza in 22 de discipline sportive.

In total, la prima editie a Jocurilor Europene participa peste 6.000 de sportivi.