Peste 1.000 de parinti si copii sunt asteptati sambata, incepand cu ora 10:30, in Parcul Al. Ioan Cuza (fost I.O.R) din Bucuresti, la o noua editie a Crosurilor pentru parinti si copii "Campionii sanatatii". Cuplurile de parinti si copii vor alerga legati de mana cu o panglica de maxim 1 metru, scopul propus fiid sustinerea unei vieti sanatoase in familie.

Crosul Campionii SanatatiiFoto: EMOVERE

Evenimentul este organizat de Asociatiile EMOVERE si RO CLUB MARATO inca din anul 2010.

Sportivii Ro Club Maraton si voluntarii Asociatiei EMOVERE aduna an de an in parc copii si parinti, care invata sa alerge impreuna, sa manance sanatos, sa se bucure de miscare in aer liber, de compania altor familii care impartasesc valori de viata sanatoasa, arata organizatorii.

Aflat la cea de a VII-a editie crosul va avea loc in aceeasi zona a parcului, la intrarea de la intersectia strazilor Baba Novac si Campia Libertatii, in spatele statui lui A. I. Cuza, la capatul aleii principale, in zona numita Belvedere. Intrecerile vor avea starturi separate, in functie de varsta copilului:

- copii cu varste cuprinse intre 0-2 ani - proba necompetitiva

- copii cu varste cuprinse intre 2-4 ani - fete/baieti

- copii cu varste cuprinse intre 4-6 ani - fete/baieti

- copii cu varste cuprinse intre 6-9 ani - fete/baieti

- copii cu varste cuprinse intre 9-11 ani - fete/baieti

Toti copiii vor primi mere gustoase de la Irinuca, personajul simbol EMOVERE, iar castigatorii vor primi premii sanatoase. Fiecare alergator care ajunge la linia de sosire va primi o medalie de Campion al sanatatii.

La standul Kineto Bebe, copiii intre 6 luni si 2 ani vor participa alaturi de parinti la demonstratii de gimnastica adaptata varstei, impreuna cu kinetoterapeutii centrului, specializati in lucrul cu copiii.

Evenimentul are loc cu sprijinul Primariei Sectorului 3 Bucuresti, KINETO BEBE si Radio ITSY BITSY.

EMOVERE este o asociatie de consiliere, educatie si suport emotional infiintata in anul 2007 de un grup de specialisti psihologi, medici, profesori, jurnalisti interesati de dezvoltarea sanatoasa a copilului si a familiei, de integrarea armonioasa a fiecarui individ in lumea inconjuratoare. Membrii EMOVERE se implica activ in definirea si implementarea in viata de zi cu zi a unor principii sanatoase de dezvoltare.

Ro Club Maraton este primul club al maratonistilor amatori din Romania, care reuneste sute de membri din mari orase ale Romaniei si reprezinta cu succes Romania la maratoane din toata lumea. Activitatea clubului include si antrenamente saptamanale in parcurile din Bucuresti: Al. Ioan Cuza, Herastrau si Tineretului. La aceste intalniri sunt impartasite informatii despre viata sanatoasa la orice varsta, despre stiinta practica a alergarii, despre respectul pentru corp si natura.