Peste 25.000 de spectatori au urmarit meciurile celor peste 400 de jucatori straini si romani pe scenele de la Sala Polivalenta in weekendul trecut, in cadrul Dream Hack Bucharest 2015, cel mai mare turneu de sport electronic din Romania, ajuns la a cincea editie. Premiile in bani au sarit de 250.000 de dolari, iar jocurile vedeta au fost Counter Strike: Global Offensive (CS:GO), DOTA 2, HearthStone si Heroes of the Storm.

Competitia CS:GO la Dream Hack 2015Foto: DreamHack

"Cea de-a cincea editie DreamHack Bucharest, desfasurata intre 24 si 26 aprilie la Sala Polivalenta, a marcat cateva noi premiere in lumea sportului electronic. Printre cele mai importante se numara finala StarLadder (organizata pentru prima data in afara orasului de resedinta, Kiev), prezenta pentru prima oara in Estul Europei a celor mai bune echipe de Dota2 din lume (Vici Gaming si Invictus Gaming, ambele din China) si primul turneu international offline de Heroes of the Storm", se arata intr-un comunicat al Profesional Gamers League (PGL), brandul de eSports al Computergames.ro

Danezii de la Team SoloMid au fost desemnati marii campioni ai PGL CS:GO Championship Series, plecand acasa cu trofeul si premiul in valoare de 45.000 de dolari. "Victoria obtinuta impotriva adversarilor de la Ninjas in Pyjamas a dat peste cap majoritatea pronosticurilor facute atat de specialisti, cat si de amatorii eSport. Desi aveau reputatia unei echipe care obtine performante doar online, danezii au reusit sa-i invinga pe favoritii bookmaker-ilor: pe Fnatic de doua ori si pe Ninjas in Pyjamas in fazele finale. Acesta este primul titlu major din palmaresul TSM in actuala formula", potrivit organizatorilor.

Un alt punct atractie a fost competitia Heroes of the Storm - noul team-brawler produs de Blizzard Entertainment, iar PGL Spring Champions of the Storm reprezinta primul mare turneu offline la nivel mondial pentru acest nou joc care aspira sa devina de referinta in eSport. Faza finala a turneului a adus la DreamHack Bucharest patru dintre cele mai bune formatii europene ale momentului: SK Gaming, Fnatic, Gamers2 si Team Liquid. Castigatorii premiului de 5.000 euro au fost spaniolii de la Team Liquid, confirmand previziunile/asteptarile specialistilor.

Pe scena StarLadder, finala celebrului turneu de Dota2 care este organizata pentru prima data in afara orasului de resedinta Kiev, a opus doua echipe asiatice - Vici Gaming si Invictus Gaming. Finalistele s-au intalnit prima data in runda a treia, unde VG s-a impus cu 2-1. Nici finala, disputata in format Best-of-Five (BO5), nu a avut alt curs, Vici Gaming impunandu-se rapid cu 3-1.

Un alt turneu important al DreamHack Bucharest a fost PGL Spring Tavern Tales care a strans cei mai buni jucatori din lume de Hearthstone: Heroes of Warcraft. In ciuda numelor importante din faza eliminatorie a turneului (Firebat, Orange, Kolento), Stanislav Cifka din Cehia a devenit primul campion Hearthstone la DreamHack in acest an. Performanta i-a fost rasplatita cu un premiu de 10.000 de dolari.

Pe langa turneele internationale, DreamHack Bucharest 2015 a avut si competitii nationale, in care mii de elevi, liceeni si studenti au concurat la Minecraft, League of Legends si Hearthstone. De asemenea, turneul PGL Spring Legends of the Rift, dedicat profesionistilor de League of Legends din Romania, a insumat premii totale de 5.000 de euro, iar laureatii au fost "neXt!Please".

Pe langa eSports, in cadrul Dream Hack Bucharest 2015 a avut loc si un concurs de cosplay. "Peste 50 de cosplayeri din toata tara s-au inscris la cele trei probe ale concursului DreamHack Cosplay Legends. Premiul publicului a fost obtinut de Larisa Ivan, costumata in personajul Ahri din League of Legends, Assassins's Creed Romanian Brotherhood a avut cea mai buna costumatie si interpretare de grup, iar Bianca Celia Bajenaru va pleca la DreamHack Summer, urmare a clasarii pe primul loc la Individual, cu costumul sau Xin Zhao (de asemenea, cu tematica League of Legends)", potrivit oprganizatorilor.

In perioada 31 octombrie - 1 noiembrie 2015, Cluj-Napoca va gazdui Dreamhack Cluj, prima editie ce va migra in afara Capitalei.

Sursa foto: Dream Hack Romania / Facebook