Jurnalistii de la The Guardian au realizat un top al celor mai bune 10 locuri pentru ski din lume, aici intrand atat cei care se pricep, cat si cei care vor sa se initieze in tainele acestui sport olimpic. Ceea ce este cel mai important este faptul ca aceste locatii de pe intreg mapamondul sunt ferite de ochiul curiosilor, discretia fiind in acest sens una maxima.

Alta, Statele Unite

Prima locatie se afla in Utah, Statele Unite, mai precis la Alta. Aici puteti gasi zapada din abundenta, completata de faptul ca nu exista decat un singur oras major langa aceasta statiune, Salt Lake City, iar cetatenii din imprejurimi au deja partii luxoase in orasul care nu demult a gazduit intrecerile Jocurilor Olimpice.

Big Sky, Montana, Statele Unite

Aceasta locatie este una propice celor mai putin cunoscatori ai fenomenului, aici existand trei piste cu grad scazut de periculozitate. Nu sunt uitati insa nici profesionistii, la distanta de cateva sute de metri altitudine existand un traseu destinat exclusiv celor impatimiti, care gasesc toate conditiile pentru marea distractie.

Cortina, Italia

Cu toate ca este arhi-cunoscuta in toata lumea, aceasta statiune ofera, inca, multe lucruri surprinzatoare si nedescoperite. Acest lucru este incurajat de faptul ca cei mai multi dintre turisti se indreapta spre cumparaturi, plimbat si catre locatiile de distractie, care abunda in aceasta statiune peninsulara.

Fernie, Canada

Statiunea canadiana ofera, aproape in fiecare an, zapada in cantitati masive, pe placul tuturor practicantilor de sporturi de iarna cat si celor extreme. De mentionat ca aici exista o locatie cu o partie cat se poate de abrupta, in care se poate practica de la ski pana la snowbord sau chiar sarituri. Totul se desfasoara intr-un climat cat se poate de linistit, imensitatea locurilor asigurand o intimitate nelimitata.

Grand Targhee, Wyoming, Statele Unite

Locatia americana ofera conditii si servicii pe masura tuturor exigentelor. La o altitudine de numai aproximativ 1400 de metri vei gasi locuri unde poti sa iti exersezi sau sa iti aprofundezi cunostintele in materie de schiat. Aflat in vecinatatea Idaho, Grand Targhee ofera partii ferite, aproape toata ziua, de razele solare.

Kamciatka, Siberia

Renumita statiune siberiana prezinta peisaje desprinse parca din basme, totul petrecandu-se la aproximativ 2000 de metri. Este un loc destinat mai mult celor care vor sa imbine inceputurile lectiilor de ski cu arta fotografica. Un elicopter aflat in dotarea gazdelor te va duce pana pe partile utilizabile ale unor vulcani activi din zona.

Le Pre, Franta

Aflata intr-o tara cu un mare potential pentru sporturile de iarna, Le Pre ofera conditii deosebite de schiat la aproximativ 3225 metri altitudine, alaturi de piste speciale pentru cei care vor sa desluseasca tainele sporturilor care se desfasoara pe zapada.

Leogang, Austria

Leogang este unul dintre locurile “satelit” al celebrei regiuni Saalbach-Hinterglemm, recunoscuta pentru serviciile oferite pe timpul iernilor bogate in zapada. Leogang ofera conditii pentru toate categoriile de practicanti, plus unii dintre cei mai buni instructori in domeniu.

Monterosa Ski, Italia

La Monterosa se poate gasi cea mai mare libertate de practicare a sporturilor de iarna datorita numarului mare de piste, realizate pe categorii de invatare. Pe langa toate acestea, zona este una deosebit de linistita, prielnica unei relaxari bine meritate, iar peisajele sunt de-a dreptul incantatoare.

Ushuaia, Argentina

Daca vrei cu adevarat sa evadezi din toate punctele de vedere, Ushuaia este locul potrivit, fiind cea mai sudica statiune din lume. Prezinta trasee foarte lungi si o varietate de 20 de piste, in functie de dificultatea dorita. De asemenea, este foarte greu sa gasesti aglomeratie aici, locul fiind considerat, pe buna masura, unul aflat la “capatul lumii”.