Sportiva romana Irina Lepsa a cucerit doua medalii de argint si una de bronz, in limitele categoriei 58 kg, luni, la Campionatele Europene de haltere pentru seniori de la Tbilisi, potrivit Agerpres.

La stilul smuls, Lepșa a obținut bronzul, cu 91 kg, după ce a ratat tentativele la 90 și 94 kg. Aurul a revenit azerei Boianka Minkova Kostova, cu 109 kg, iar argintul a fost adjudecat de rusoaica Natalia Grișina, cu 93 kg.

La aruncat, Lepșa a luat argintul cu 114 kg (a ratat la 121 kg), devansată de Minkova Kostova, 137 kg, dar terminând înaintea polonezei Aleksandra Klejnowska, 113 kg.

La total s-a impus Boianka Minkova Kostova, cu 246 kg, urmată de Lepșa, 205 kg, și de Klejnowska, 202 kg.

România are un bilanț de trei medalii de argint și trei de bronz, după trei zile de competiție la Tbilisi: Monica Csengeri, bronz la categoria 48 kg, la stilul aruncat, Florin Ionuț Croitoru, o medalie de argint, la stilul aruncat, și una de bronz, la total, în limitele categoriei 62 kg, plus cele două de argint (aruncat și total) și una de bronz (smuls) obținute de Irina Lepșa, la cat. 58 kg.

Țara noastră mai are cinci reprezentanți la Europenele din Georgia, Andreea Aanei (+75 kg), Alexandru Roșu (77 kg), Florin Bejenariu Carp (77 kg), Marius Danciu (94 kg) și Leonard Cobzariu (105 kg).