170 de participanti din 35 de tari si-au anuntat prezenta la a XIII-a editie a Internationalelor de Badminton ale Romaniei. Anglia, Germania, Danemarca, India, Indonezia si Sri Lanka sunt doar o parte dintre statele reprezentate la competitia de la Timisoara.

Internationalele de Badminton ale Romaniei 2015Foto: Hotnews

Campionii la simplu ai Angliei Sam Parsons si Nicola Cerfontyne, castigatorii din 2014 la dublu baieti si fete Zvonimir Djurkinjak si Zvonimir Hoelbling (Croatia), finalista din 2014 la simplu fete Laura Sarosi (Ungaria) si finalistul din 2012 Richard Domke (Germania) intra in concurs, alaturi de multiplii campioni nationali ai Romaniei Robert Ciobotaru si Daniel Cojocaru, campioana nationala Andra Olariu si Collins Valentine Filimon (numarul 18 in clasamentul mondial de juniori) si, nu in ultimul rand, Sonia Olariu, care se pregateste pentru campania de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio 2016.

In total, se aliniaza la start 17 sportivi romani. Printre reprezentantii tarii noastre se numara componentii lotului de juniori, care vor participa, in perioada 26 martie - 4 aprilie, la Campionatul European de Juniori de la Lubin, Polonia.

Patru dintre cei 17 sportivi romani inscrisi in competitie sunt timisoreni (surorile Andra si Sonia Olariu, Andreas Thiel si Mircea Vasiu).

Competitia din Circuitul European organizata de Federatia Romana de Badminton la Timisoara face parte din calendarul BWF si puncteaza in clasamentul mondial. Internationalele de Badminton ale Romaniei se desfasoara in Sala "Constantin Jude" dupa urmatorul program: calificarile debuteaza joi (12 martie), meciurile de pe tabloul principal se joaca vineri (13 martie), sferturile si semifinalele, sambata (14 martie), iar finalele, duminica (15 martie).

Turneul va fi transmis pe TVR3, iar rezultatele pot fi urmarite si online. Parteneri media: TVR Timisoara, Radio Timisoara, sporttim.ro, pressalert.ro.