Atleta Florentina Marincu a cucerit, sambata, medalia de bronz in proba de saritura in lungime, iar Alina Rotaru s-a clasat pe locul 4, la Campionatele Europene de sala de la Praga, informeaza Mediafax.

Florentina MarincuFoto: Agerpres

Cea mai buna saritura a Florentinei Marincu a masurat 6,79 metri, performanta cu care a cucerit medalia de bronz a probei, dupa incercari la 6,59 metri, 6,60 metri, 6,70 metri, si doua ratari.

La randul sau, Alina Rotaru a avut cea mai buna performanta de 6,74 metri, celelalte incercari masurand 6,50 metri, 6,53 metri si 6,69 metri. Ea s-a clasat pe locul 4.

Proba a fost castigata de Ivana Spanovici (6,98 metri, nou record national al Serbiei), urmata pe podium de Taroum Moguenara (Germania, 6,83 metri, cea mai buna performanta personala a sezonului).

Tot sambata, in finala la triplusalt, Romania va fi reprezentata de Marian Oprea.

Potrivit anuntului FR Atletism, obiectivul delegatiei Romaniei la CE de la Praga, care se incheie duminica, este obtinerea a 1-2 medalii si 6-8 calificari in finale. Ultima medalie obtinuta de Romania la CE de sala a fost la editia din 2011 (Paris), bronz, prin Marian Oprea, la triplusalt (17,62 metri).