Biatlonista rusa Alina Iakimkina a murit sambata, la numai 21 de ani, din cauza unui stop cardiac, in plina cursa pentru Cupa Rusiei, competitie ce se desfasoara in orasul siberian Tiunmen, relateaza Agerpres.

"Sportiva, care apara culorile Republicii ruse Udmurtia, a suferit un stop cardiac in timpul cursei. Medicii au sarit in ajutorul ei, dar nu i-au mai putut salva viata" tinerei biatloniste, se arata intr-un comunicat al Federatiei ruse de specialitate.

Decesele in urma unui stop cardiac nu sunt frecvente, dar exista in randul sportivilor tineri, reaminteste agentia EFE. Pe 28 august 2007, fotbalistul spaniol Antonio Puerta a murit la 22 de ani intr-un spital din Sevilla, dupa ce a suferit un infarct cu 3 zile inainte, in timpul unei partide dintre FC Sevilla si Real Madrid.

Pe 13 octombrie 2008 a incetat sa bata, la 19 ani, inima jucatorului rus de hochei pe gheata Aleksei Sherepanov, la putin timp dupa transportarea la spital, dupa un soc cu un coechipier intr-un meci din liga rusa.