Atleta bacauana Georgiana Anitei a cucerit primul loc la pentatlon juniori I in cadrul Campionatului National Indoor de probe combinate, si a devenit, cu 3.711 puncte, cea mai buna performera din lume la juniori I in actualul sezon de sala, potrivit clasamentelor mondiale la zi, citate de Agerpres.

In cele cinci probe, Georgiana Anitei, considerata in unanimitate de specialistii din atletismul romanesc drept cea mai mare speranta pentru viitoarele mari competitii internationale, a fost inregistrata cu urmatoarele rezultate: 60 metri garduri - 9,16 secunde, inaltime - 1,65 m, greutate - 8,69 metri, lungime - 6,08 metri, 800 metri - 2:22.30.

''Am spus, dupa prima etapa a campionatului national de sala, din urma cu doua saptamani, de la Bacau, ca pot mai mult. Si chiar in acest an. Iata ca presentimentul meu s-a adeverit, fapt este deosebit de tonic pentru mine. Recordurile nationale la triplusalt si lungime inregistrate anul trecut, cand eram junioara II, iar acum aceasta performanta de la pentatlon imi arata, chiar la inceput de sezon in aer liber, faptul ca am potential si ca merita sa muncesc in continuare foarte mult, deoarece si rezultatele vor fi pe masura'', a declarat, in exclusivitate pentru AGERPRES, Georgiana Anitei.

Adolescenta mai detine in prezent, potrivit antrenorului sau Cristi Nemteanu, si cel mai bun rezultat mondial in proba de triplusalt la juniori I, cu performanta de 13,52 metri, proba in care se gaseste si pe locul sase la categoria tineret sub 23 de ani.

Sunt realizari care ii spun antrenorului sau faptul ca ''Georgiana are un debut de sezon exploziv, ce confirma increderea pe care si-o pune atletismul romanesc si fanii sai in atingerea unor performante de inalt nivel in perspectiva evolutiilor in marile competitii mondiale din anii de final al celui de-al doilea deceniu din acest secol", a declarat, pentru agentia de presa citata, Cristi Nemteanu.

Antrenorul a mai indicat faptul ca prin performantele pe care le detine la pentatlon, 3.711 puncte, 6,14 metri la lungime si 13,52 m la triplusalt, Georgiana ''si-a asigurat baremul pentru a putea fi prezenta la Mondialele de juniori II din Statele Unite".

Cristi Nemteanu regreta, insa, faptul ca Georgiana Anitei nu a fost inclusa si in lotul pentru Europenele sala la seniori.

''Desigur nu ar fi putut sa obtina o performanta deosebita la aceasta categorie, dar experienta de concurs intalnita acolo ar fi contat enorm pentru a intelege ce inseamna un concurs inalt nivel, ar pregatit-o psihic pentru evolutii viitoare la competitii mari internationale. Mai demult cei mai buni juniori atleti erau inclusi in asemenea loturi, iar rezultatele obtinute de acestia, ulterior, au confirmat astfel de investitii", a mai precizat Cristi Nemteanu.