Presedintele FR Gimnastica, Adrian Stoica, a declarat, vineri, ca la dosarul de candidatura al Romaniei pentru Campionatele Europene din 2017 va fi trecuta ca varianta de rezerva sala polivalenta din Cluj-Napoca, dupa ce lucrarile pentru construirea unei arene in Bucuresti intarzie sa inceapa, transmite Mediafax.

"Primaria Capitalei s-a angajat sa fie partener in organizarea unui Campionat European de gimnastica in 2017. Saptamana viitoare vom participa la sustinerea candidaturii. Sa vedem daca o vom primi, pentru ca ne ducem la aceasta sustinere fara ca obiectivul sa fie macar inceput. Speram ca vom gasi intelegere la Comitetul Executiv al Uniunii Europene de Gimnastica. Ne cunoastem de mult timp, pentru ca Romania este o tara cu mare traditie in gimnastica. In Bucuresti s-a organizat prima editie a Campionatelor Europene in 1957. Ar fi o punte de peste 60 de ani si ar fi cazul sa ne aratam si capacitatea organizatorica", a spus Stoica, cu ocazia redeschiderii salii de antrenamente din cadrul CSN Lia Manoliu.

Adrian Stoica a afirmat ca important este ca Romania sa primeasca dreptul de organizare al Campionatelor Europene din 2017 si apoi se va decide unde acestea vor fi organizate. "Pregatim si varianta cu sala polivalenta din Cluj-Napoca. Ideea de baza este sa obtinem ca tara dreptul de organizare si am sa le explic membrilor Comitetului Executiv ca exista si alte variante, dar ca dorinta noastra este sa fie organizata in Bucuresti, pentru ca aici sunt cele mai bune conditii", a completat Stoica.

Potrivit lui Stoica, pana in prezent doar Danemarca si-a mai depus dreptul de organizare al europenelor din 2017. "Deocamdata doar Danemarca si-a mai depus candidatura. Danemarca este un organizator frecvent. E un candidat puternic si din cauza Campionatului European de anul trecut de la Sofia, unde bulgarii nu prea au avut spectatori, s-a lansat un fel de discriminare pentru tarile estice. Nu se va pune problema in Romania, pentru ca publicul din Romania iubeste gimnastica", a explicat Stoica.

Presedintele FRG spera ca redeschiderea salii de antrenamente sa ajute echipa masculina sa obtina calificarea la Jocurile Olimpice din 2016. "Nu s-a facut rabat de la calitate. Desigur, nu s-a putut darama sala si sa se construiasca una noua, pentru ca ar fi fost un efort imens, iar pe langa asta ne-ar fi incurcat si pe noi. Bucuria noastra este ca s-a lucrat foarte repede si foarte bine. In acest an astept calificarea echipei la Jocurile Olimpice de la Rio, dar este un obiectiv extrem de greu de indeplinit", a subliniat Stoica.

Printre lucrarile care s-au executat in cadrul procesului de reparatie si reabilitare a salii s-au numarat refacerea integrala a finisajelor, refacerea pardoselii, a gropilor de sarituri, reabilitarea termica a cladirii, precum si refacerea integrala a instalatiilor electrice, termice si sanitare.

Constructia salii de gimnastica din cadrul CSN Lia Manoliu a inceput in 1963, fiind data in folosinta in 1964, scopul acesteia fiind asigurarea unor conditii optime pentru pregatirea sportivilor care aveau sa reprezinte Romania la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Pe parcursul anului 2014 intregul complex Lia Manoliu a intrat intr-un proces de renovare, igienizare si reparatii capitale.