​Decesul ciclistului italian Marco Pantani a survenit in urma unui amestec de medicamente si droguri, a afirmat medicul legist Franco Tagliaro, intr-un raport obtinut, miercuri, de AFP, informeaza Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Marco Pantani a decedat in urma unei insuficiente cardiace acute, provocata de un amestec de medicamente si droguri", a scris medicul legist Franco Tagliaro, consultant al Parchetului din Rimini.

Aceste noi informatii aparute la zece ani de la moartea lui Pantani, despre care s-a spus ca a survenit in urma unei supradoze cu cocaina, deschid posibilitatea unei sinucideri.

Informatiile intaresc teza conform careia Marco Pantani a murit singur si nu a fost victima unui "omor voluntar", ipoteza ce a fost lansata de avocatul familiei sportivului, Antonio De Rensis.

Justitia italiana a redeschis ancheta legata de decesul rutierului Marco Pantani, gasit mort intr-o camera de hotel in 14 februarie 2004, pentru a stabili daca acestuia i s-a administrat o supradoza de cocaina.

Aceasta noua ipoteza este urmare a concluziilor unei noi expertize medico-legale a profesorului Francesco Maria Avato. Acesta sustine ca "marea cantitate de drog gasita in corpul lui Pantani nu ar fi putut fi luata decat daca era diluata in apa".

La 14 februarie 2004, Pantani, care avea 34 de ani, a fost gasit mort intr-o camera de hotel din Rimini. Potrivit diagnosticului de atunci al medicului legist Giuseppe Fortuni, fostul sportiv a murit din cauza unei supradoze de cocaina.