Romania a cucerit patru medalii, una de argint si trei de bronz, si se situeaza pe locul al 4-lea in clasamentul pe natiuni, la Campionatul Mondial de Sport Electronic de la Baku, anunta Professional Gamers League (federatia nationala din Romania, recunoscuta oficial de Federatia Internationala de Sport Electronic, IeSF). Tara noastra, cu un lot national format din 11 membri, s-a numarat printre putinele state reprezentate la toate cele sapte discipline ale Campionatului Mondial: disciplina pe echipe, Dota 2, si cele individuale, Hearthstone, Starcraft 2 masculin, Starcraft 2 feminin, Tekken Tag Tournament 2 masculin, Tekken Tag Tournament 2 feminin si Ultra Street Fighter IV.

Echipa nationala de Dota 2, vicecampioana mondialaFoto: Hotnews

Romania, vicecampioana mondiala si medaliata cu argint la Campionatul Mondial de Sport Electronic

La Dota 2, Romania a fost reprezentata de echipa nationala formata din Andrei "Zizou" Zisu (24 de ani, capitan), Razvan "iLLusionisT" Borceanu (21), Andrei "Keyano" Grigorie (21), Razvan "SynerGy" Strat (17) si Omar "w33" Aliwi (19). La tragerea la sorti, tricolorii au nimerit in grupa B, asa-zisa "grupa a mortii", alaturi de China (campioana mondiala en-titre), Egipt si Mongolia. Echipa Romaniei a reusit sa castige confruntarea cu China din faza grupelor, cu 1-0, si s-a calificat in sferturile de finala ale Campionatului Mondial de pe locul I in grupa. Dupa victoriile din sferturi (Romania - Rusia: 2-1) si semifinale (Romania - Georgia: 2-0), tara noastra a intalnit din nou reprezentanta Chinei, de aceasta data in marea finala. Tricolorii au obtinut medalia de argint, iar Romania este vicecampioana mondiala la disciplina Dota 2, potrivit reprezentantilor Profesional Gamers League din Romania.

Vezi aici toate rezultatele si mai multe detalii de la Campionatul Mondial de Sport Elctronic de la Baku.

Romania, triplu medaliata cu bronz la Campionatul Mondial de Sport Electronic

Reprezentantul Romaniei la disciplina Starcraft 2 (masculin), Silviu "NightEnD" Lazar (26 de ani), si-a castigat grupa dupa doua victorii categorice: 2-0 cu Suedia si Israel. Romania a eliminat Finlanda in sferturile de finala (scor 2-0) si a pierdut in semifinale, in fata Coreei de Sud (scor 2-0). Silviu Lazar a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial de Sport Electronic, dupa victoria in fata Rusiei (scor 2-0), in finala mica.

Alexandre Prodan (20 de ani), reprezentantul tarii noastre la disciplina Tekken Tag Tournament 2 (masculin), a obtinut medalia de bronz pentru Romania, dupa ce a invins Elvetia, Danemarca, Rusia, India, Finlanda si Serbia.

Mihai "Pokeshark" Ene (30 de ani) a reusit sa claseze Romania pe treapta a treia a podiumului mondial la disciplina Ultra Street Fighter IV, dupa 2-0 in fata Indiei si 2-1 cu Australia.

Sunt notabile si performantele sportivilor Radu "Rdu" Dima (17 ani, disciplina Hearthstone) - care a reusit calificarea in sferturile de finala ale Campionatului Mondial, si Zsofia "melodyyy" Boariu (26 de ani) - care a clasat Romania pe locul al 5-lea in clasamentul general, la disciplina Starcraft 2 (feminin).

Echipa Professional Gamers League (federatia nationala din Romania, recunoscuta oficial de Federatia Internationala de Sport Electronic, IeSF) a fost selectata dintre federatiile celor 46 de state membre sa se ocupe de productia celei de-a 6-a editii a Campionatului Mondial de Sport Electronic, care s-a desfasurat in perioada 12-16 noiembrie in capitala azera, Baku. Echipa nationala a Romaniei de sport electronic este sustinuta de Nescafe 3in1.