Tabela de marcaj, aparatele de antrenamente, suprafata de joc ale fostului club Oltchim Ramnicu Valcea, cu 19 titluri nationale in palmares, au fost incarcate marti in camioane si duse Cisnadie, primaria orasului sibian care a castigat la licitatie mai multe active ale multiplei campioane la handbal feminin, scrie Agerpres.

OltchimFoto: Agerpres

Mai multi iubitori ai sportului valcean au asistat astfel la "apusul unei stele", dupa cum spunea chiar reprezentantul primariei sibiene, prezent la Ramnicu Valcea, pentru a prelua o parte din activele fostului club.

In fata Salii Traian din Ramnicu Valcea, intr-o parcare goala, unde cu cativa ani inainte nu gaseai un loc atunci cand Oltchim evolua in grupele Ligii Campionilor, s-au strans cativa suporteri cu fulare si insemne ale unei echipe care a scris istorie timp de peste 20 ani. Mai multe camioane au venit sa incarce toate lucrurile castigate la licitatie in urma cu o saptamana, clubul de handbal feminin Oltchim fiind declarat in faliment iar activele acestuia fiind scoase la vanzare.

Tabela electronica de marcaj, aparatele din sala de forta, bannerele electronice publicitare, suprafata de joc, autocarul si autoturismele clubului au fost scoase la licitatie, iar o parte dintre acestea au fost castigate de Primaria din Cisnadie.

Directorul DJTS Valcea, Bogdan Marinescu, a declarat, in timp ce stingea luminile din sala de sport, ramasa goala, ca "ne asteapta o perioada grea, vom cauta finantari, echipa actuala de handbal HCM nu mai are sala de forta, nu prea mai are de nici unele"

Ramnicu Valcea a fost capitala handbalului feminin cu 19 titluri, performanta greu de egalat in viitorul apropiat de orice alta echipa.

Locuitorii din Ramnicu Valcea vor pastra in suflet "galacticele" sau marea echipa care a fost Oltchim Ramnicu Valcea, pe numele de infiintare Chimistul. Anul in care a pornit la drum este 1973. La 1 ianuarie 2007, Oltchim devenea primul club profesionist din handbalul romanesc. In ultimii 24 ani, Oltchim a dominat handbalul romanesc, neavand rival in plan competitional, iar nationala feminina de handbal era compusa in mare parte cu jucatoare de la Ramnicu Valcea.

Incepand cu 1989, Oltchim a castigat nu mai putin de 19 titluri de campioana, ultimul chiar in anul disparitiei - 2013. In palmaresul echipei se regasesc 13 Cupe ale Romaniei si o Supercupa. La nivel international, Oltchim este vicecampioana europeana in 2010, dupa ce a jucat finala Ligii Campionilor, dar si alte trei semifinale. A castigat Cupa Cupelor si de doua ori Cupa IHF si o Supercupa Europei. In palmares se adauga si un Trofeu al Campioanelor. La Oltchim au jucat nume deja intrate in istoria sportului romanesc si international, precum Maria Verigeanu, Edit Torok-Matei, Mariana Tarca, Simona Gogarla, Cristina Varzaru, Steluta Luca, Alexandrina Barbosa, Adriana Nechita, Adina Meirosu, Cristina Neagu, Aurelia Bradeanu, Paula Ungureanu.

Anul 2013 a fost anul dezastrului, echipa fiind strict legata de activitatea combinatului chimic. In 2012, combinatul intra in cea mai grea perioada economica, iar in 2013 ajunge in insolventa. Echipa reuseste sa obtina sponsorizari pentru anul competitional 2012/2013, dar in vara, dupa ce si-a adjudeca ultimul titlu de campioana, s-a desfiintat.