Peste 25.000 de oameni au participat weekendul trecut la DreamHack Masters Bucharest - cel mai mare eveniment de sport electronic din Romania. "Timp de trei zile, intre 31 octombrie si 2 noiembrie, Sala Polivalenta din Bucuresti a fost kilometrul zero al gamingului mondial. Cei mai buni jucatori profesionisti din tara si din strainatate s-au infruntat pentru trofee prestigioase si premii in valoare totala de 120.000 de dolari" anunta organizatorii care sustin ca evenimentul a fost urmarit online de 2,2 milioane de oameni.

Dream Hack Master BucharestFoto: DreamHack

Trofeul Dota 2 Champions League, acordat la DreamHack Masters Bucharest

La Sala Polivalenta au avut loc si semifinalele si finalele competitii DotA 2 Champions League. Pentru cei este 75.000 de dolari pusi in joc s-au batut patru dintre cele mai bune echipe din lume - Natus Vincere, Team Tinker si Team Empire din Europa si Sneaky Nyx Assassins din Statele Unite ale Americii.

Trofeul Champions League a fost adjudecat de fostii campioni si dublu vicecampioni mondiali, Natus Vincere (Na'Vi), din Ucraina. "Victoria a fost primita cu urale de catre public, iar jucatorul Danil "Dendi" Ishutin a dat autografe si s-a fotografiat cu fanii pana aproape de miezul noptii. Dendi, fara indoiala cel mai celebru jucator de Dota 2 din lume, a castigat pana in prezent peste 1.000.000 de dolari din gaming", anunta organizatorii de la ComputerGames.ro.

Trofeul NESCAFE 3in1 Hearthstone a plecat in Olanda

Turneul NESCAFE 3in1 Hearthstone: Heroes of Warcraft, aflat la cea de-a doua editie, a fost castigat de olandezul Thijs Molendijk. Saptezeci si doi de jucatori din tara si din strainatate au luptat in calificari pentru un loc in top 8 si o parte din fondul total de premiere, in valoare de 10.000 de dolari. Competitia a fost difuzata prin livestream pe www.viagame.com.

Finalele campionatelor nationale la eSport. Ce echipe romanesti au castigat

Finalele Romanian eSport Championship (editia a 4-a) s-au desfasurat la DreamHack Masters Bucharest. Romania si-a aflat campionii la disciplinele: Counter-Strike: Global Offensive - echipa neXtPlease!, Dota 2 - echipa Cede Nullis Romania, League of Legends - echipa Ics Zece si la Hearthstone - MooDy.

Echipa nationala care va reprezenta Romania la Campionatul Mondial de Sport Electronic de la Baku, intre 13-16 noiembrie, a primit sute de mesaje de incurajare din partea fanilor. Participantii la eveniment au avut ocazia sa-si masoare fortele cu jucatorii nationalei, in turneele organizate de NESCAFE 3in1. Romania se numara printre cele doar cateva tari din lume care vor fi reprezentate la toate disciplinele Campionatului Mondial.

Cupa Liceelor la League of Legends - cea mai populara "olimpiada scolara" din Romania

Peste 1.000 de liceeni din 150 de colegii si licee din toata tara s-au inscris la Cupa Liceelor la League of Legends. Arad, Bacau, Baia Mare, Bistrita, Brasov, Braila, Bucuresti, Buzau, Constanta, Focsani, Giurgiu, Gura Humorului, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Ramnicu Valcea, Suceava, Targu Neamt, Targoviste, Targu-Mures si Timisoara sunt doar cateva dintre cele 44 de orase cu echipe inscrise in competitie. Intre 31 octombrie si 2 noiembrie, cele mai bune patru echipe de liceeni au jucat fazele finale ale competitiei, in cadrul DreamHack Masters Bucharest 2014. Cupa a fost castigata de echipa Liceului Teoretic Nicolae Iorga, din Bucuresti.

Concurs de Cosplay pe scena Salii Polivalente

DreamHack Masters Bucharest a fost din nou locul de intalnire al pasionatilor de Cosplay, care au ales sa vina costumati in personajele lor preferate din jocurile video. Marii castigatori ai concursului de Cosplay jurizat de Ruxandra Tarca (redactor-sef CosplayGen) si Elffi (unul dintre cei mai cunoscuti cosplayeri masculini la nivel mondial) sunt: Bejenaru Bianca (locul I - personajul LeBlanc), Pascal Kimi Iosefina (locul al II-lea - personajul Queen of Pain) si Sora Stefana (locul al III-lea, personajul Infernal Nasus). Ocupanta locului I va reprezenta Romania la DreamHack Winter 2014, in Suedia.

Printre activitatile cu mare priza la pubic s-au mai numarat: concursurile 1 vs. 1, atat pentru PC, cat si pentru console, show-urile de cosplay, Stream Area - unde au fost prezenti cei mai indragiti YouTuberi romani, zona de Bring Your Own Computer si nenumaratele concursuri organizate de partenerii DreamHack Masters Bucharest.

Evenimentul organizat de ComputerGames.ro, cu sprijinul partenerilor principali Telekom Romania, NESCAFE 3in1 si Red Bull, a incheiat cu succes cea de-a patra editie.

Desfasurat anual in 2012 si 2013 si bianual in 2014, datorita interesului crescut al publicului, DreamHack Bucharest a stabilit deja doua mari evenimente planuite pentru anul 2015: DreamHack Bucharest, intre 24 si 26 aprilie, la Sala Polivalenta din Capitala si DreamHack Masters Cluj-Napoca, intre 23 si 25 octombrie, in proaspat inaugurata Sala Polivalenta din Cluj.

DreamHack Masters Bucharest 2014 in cifre:

- Peste 25.000 de oameni prezenti la eveniment

- 25% crestere in vanzarea biletelor, comparativ cu evenimentul precedent din aprilie 2014

- 11 categorii de bilete epuizate

- 40 de ore de activitati pe parcursul celor trei zile

- 314 jurnalisti acreditati

- 180 de jucatori profesionisti din tara si din strainatate

- 120.000 de dolari premii

- 285 de PC-uri, laptopuri si console

- 31 de ore de transmisiune online pe www.dolce-sport.ro

- Peste 2,2 milioane de spectatori online

- 37,5% crestere in audienta online, fata de evenimentul precedent din aprilie 2014

- 12 ore de transmisiune in direct pe Dolce Sport 2, canalul de televiziune din oferta Telekom Romania

- 32 de kilometri de cabluri video si audio

- 50 de kilometri de cabluri de retea

- 3 productii simultane

- 10 Gbps banda

- 1,5 Gbps trafic maxim

- 4,3 TB trafic total

- 28.970 de atacuri blocate (SYN Flood, spyware, malware, DdoS etc.)

- 1.600 de echipamente conectate simultan la WiFi

- 1,4 kilometri de fibra optica

- 2,5 kilometri de cablu UTP

- 36 de echipamente de retea folosite pentru intregul eveniment