Un baiat in varsta de opt ani a murit, duminica, in Franta, dupa ce a fost lovit puternic in cap de un puc in timpul unui meci de hochei pe gheata, relateaza AFP.

Decesul tanarului, pe nume Hugo, a fost anuntat "cu mare tristete" de clubul sportiv Corsaires din Dunkerque, pe contul sau de Twitter.

"Cu mare tristete anuntam ca micutul Hugo a murit in aceasta dimineata... Odihneste-te in pace, micutule inger!", a scris Franck Vanwormhoudt, presedintele clubului Dunkerque, pe Twitter.

Incidentul a survenit sambata seara la Dunkerque, la un meci cu o echipa din Reims, contand pentru campionatul primei divizii, a doua liga a hocheiului francez.

Accidentul a avut loc cu putin inainte de finalul meciului cand un jucator al echipei din Reims a lovit pucul in directia unui capat de patinoar, insa traiectoria a fost devoiata de un coechipier, pucul fiind astfel trimis catre tribune.

"I s-a intamplat persoanei gresite, care se afla in locul gresit", a mai aratat Vanwormhoudt.

Se pare ca baiatul, venit la meci impreuna cu tatal sau, a fost lovit la nivelul urechii. Din cauza socului, a intrat in stop cardiac.

Echipa medicala prezenta la fata locului, cu ajutorul presedintelui clubului din Reims, chirurg de profesie, a reusit sa il reanimeze intr-o prima instanta pe micut.

Transferat la spitalul din Dunkerque si apoi la serviciul de reanimare pediatrica din Lille, baiatul a decedat duminica dimineata in urma ranii suferite.

Pucul de hochei, fabricat din cauciuc natural si cu o greutate de 170 de grame, poate capata viteze de pana la 180 km/ora.

O ancheta a fost deschisa pentru a stabili circumstantele accidentului. Se pare ca pucul ar fi iesit din zona de joc, acest lucru fiind posibil datorita absentei panourilor de plexiglas pe partile laterale ale patinoarului.