Jurnalistii de la CNN au realizat un reportaj despre Larisa Iordache, gimnasta fiind comparata cu Nadia Comaneci. "Este noua stea in devenire a Romaniei, noua Nadia", se precizeaza in respectivul material.

HotNews.roFoto: Hotnews

CNN aminteste ca de la Nadia Comaneci, care a obtinut primul 10 din gimnastica, reprezentantele Romaniei au înregistrat rezultate remarcabile si ca Larisa Iordache este acum considerata "noua Nadia". "Romania are o noua stea in devenire".

Larisa Iordache, care a castigat saptamana trecuta doua medalii de argint la Campionatele Mondiale, a explicat pentru CNN cum a ajuns sa practice gimnastica si a vorbit despre momente din cariera sa, dar si despre ceea ce ii place legat de acest sport.

"Nu am ales eu gimnastica, gimnastica m-a ales pe mine. A fost o intamplare. Sunt foarte bucuroasa ca am ajuns atat de departe", a spus sportiva, mentionand ca a fost remarcata de prima ei antrenoare, Mariana Campeanu-Silisteanu, cand era copil si se intrecea cu fratele sau pe role in parc: "Cred ca ea a remarcat viteza si energia si acestea au impresionat-o".

Larisa Iordache considera ca gimnastica este "o poveste frumoasa" in care sportivele trebuie sa arate eleganta, concentrare, dar si placere. "Nu poti sa reusesti fara placere si dorinta", adaugat ea.

"Dintre aparate, cel mai mult imi place barna. Este spectaculoasa. Imi place si solul, pentru ca poti sa prezinti atat elemente acrobatice cat si artistice", a mai spus gimnasta.

Larisa Iordache a fost medaliata cu argint la individual compus si sol, la Campionatele Mondiale de gimnastica, desfasurate intre 3 si 12 octombrie, la Nanning (China). Romania a obtinut pentru prima data dupa sapte ani o medalie la individual compus, informeaza Mediafax.