In premiera, Romania va gazdui Campionatului Balcanic de squash pe echipe sub egida Federatiei Romane de Squash. Evenimentul va avea loc in Bucuresti in perioada 26-27 septembrie la clubul sportiv Aerosquash Baneasa.

Balcaniada SquashFoto: Hotnews

Reprezentanti din sase tari - Romania, Moldova, Serbia, Croatia, Bulgaria si Turcia - isi vor disputa titlul balcanic, atat in concursul masculin cat si in cel feminin. Romania este prezenta pentru prima oara in concursul fetelor, pe cand la baieti avem experienta de anul trecut din Bulgaria unde echipa nationala s-a clasat pe locul cinci din sapte echipe participante. Trei echipe vor reprezenta tara noastra la Balcaniada, doua la masculin si una la feminin.

Sportivii romani sunt pregatiti de antrenorul si selectionerul lotului national, domnul Rostislav Matocha. In lunile august si septembrie au avut loc o serie de antrenamente si pregatiri oficiale in vederea selectarii lotului restrans, jucatori care vor reprezenta Romania la Campionatul Balcanic. Astfel, reprezentativa feminina este compusa din Alexandra Iordan, Alina Ionut, Andra Petrica si Carmen Blanaru. Lotul masculin ii are in componenta pe Andrei Luchian, Bogdan Ilie Petre, Horia Naumescu, Marian Campean, Radu Neacsu, Stefan Burlan, Teodor Ristea si Vasile Hapun.

Organizarea Balcaniadei este unul din obiectivele majore ale Federatiei Romane de Squash pentru anul 2014, alaturi de un campionat national competitiv si gazduirea mai multor competitii internationale, precum si de proiecte de promovare a squash-ului in tara. Federatia isi propune sa sprijine dezvoltarea squash-ului prin pregatirea sportivilor, antrenorilor si dezvoltarea cluburilor in Romania. Atat pasionatii de squash, cat si cei interesati sa descopere acest sport, sunt asteptati in numar cat mai mare sa sustina echipa Romaniei.

Intrarea este libera.