Mariana Bitang a precizat, in cursul zilei de luni, ca ea si Octavian Bellu nu mai ocupa functiile de antrenori coordonatori ai lotului olimpic feminin de gimnastica. In aceste conditii, cei doi nu vor insoti delegatia Romaniei la Campionatele Mondiale de la Nanning (China), competitie care va debuta pe 3 octombrie.

Octavian Bellu si Mariana BitangFoto: Hotnews

"Dupa Campionatele Europene, dupa luna iunie, calitatea noastra de antrenori coordonatori a incetat. Este o decizie definitiva. Incercam sa mai ajutam cum putem, am facut cat am putut", a declarat Mariana Bitang, pentru Mediafax.

Vor continua colaborarea cu OMV Petrom

Bitang si Bellu vor continua insa implicarea in parteneriatul public-privat dintre OMV Petrom si gimnastica feminina, conform contractului care a fost semnat in primavara acestui an, suma donata de sponsor fiind de 2,5 milioane de euro pentru dezvoltare si selectie la nivelul copiilor, in intervalul 2014-2016. Printre prevederile acestui proiect se numara si selectionarea a circa 150 de copii din toata tara, cu varste intre 5 si 9 ani, care vor intra in pregatire in sase centre regionale: Bucuresti (cluburile Steaua si Dinamo), Deva, Onesti, Timisoara si Constanta.

Echipa Romaniei, formata din gimnastele Larisa Iordache, Stefania Stanila, Andreea Munteanu, Ana Maria Ocolisan, Silvia Zarzu, Paula Tudorache si rezerva Ioana Nicoara, va participa la Campionatele Mondiale de la Nanning (China), intre 3 si 12 octombrie, potrivit inscrierilor nominale anuntate de forul international de profil (FIG).

Gimnastele tricolore vor fi insotite de staful tehnic format din Lacramioara Moldovan, Lucian Sandu si Cristian Moldovan, conform unei informari a Federatiei Romane de Gimnastica.