Mihai Covaliu, antrenorul lotului national de sabie al Romaniei, a declarat, marti, la Iasi, cu ocazia prezentei "Caravanei Campionilor", ca isi doreste medalii cat mai stralucitoare la Jocurile Olimpice din 2016, informeaza Mediafax.

Mihai Covaliu, antrenorul lotului national de sabieFoto: AGERPRES

"Imi doresc ca totii elevii mei sa aiba rezultate mai bune decat am avut eu. Eu cred ca orice este posibil cu multa munca si daruire. Ne dorim medalii cat mai stralucitoare la Jocurile Olimpice din 2016. Din echipa de la Londra a ramas doar Dolniceanu, dar eu sunt optimist", a spus Mihai Covaliu.

Fostul campion a precizat ca prin aceasta "caravana" se doreste popularizarea unui sport care a adus multe medalii la cele mai importante competitii: "Scrima este un sport pe care vrem sa-l promovam si cum altfel decat prezentandu-i pe marii nostri campioni. La Iasi, este un centru puternic ce a dat de-a lungul timpului multe valori ce au reprezentat Romania la intrecerile internationale".

In cadrul aceluiasi eveniment, Tiberiu Dolniceanu a mentionat ca isi doreste cel putin o medalie la Jocurile Olimpice din 2016: "Eu imi propun ca la Jocurile Olimpice din 2016 sa urc pe podium. sansele sunt destul de mari. Urmeaza sa inceapa calificarile, iar eu sunt optimist. La echipe, din formula de la Londra am ramas doar eu, dar am cativa colegi tineri, care pot progresa mult. Nu ma consider un lider al noii generatii, dar pot spune ca ii incurajez mereu pe mai tinerii mei colegi si le impartasesc din experienta mea".

La "Caravana Campionilor" de la Iasi au participat pe langa Mihai Covaliu, iesenii Tiberiu Dolniceanu, Mihai Zalomir si Alexandru Sireteanu.