Sabrerul Tiberiu Dolniceanu, locul 5 in clasamentul mondial, si-a asigurat, vineri, cel putin medalia de bronz la Campionatele Mondiale de scrima ce se disputa la Kazan (Rusia), dupa ce s-a calificat in semifinalele probei individuale de sabie, informeaza site-ul oficial al competitiei, citat de agentia Mediafax.

In semifinale, Tiberiu Dolniceanu a trecut cu scorul de 15-5 de germanul Max Hartung, locul 13 mondial.

Pentru un loc in finala, Dolniceanu va lupta in aceasta seara, de la ora 19.00, impotriva rusului Nikolai Kovalev (15 FIE), care a trecut cu scorul de 15-12 de italianul Aldo Montano (10 FIE).

Nikolai Kovalev este vicecampion mondial en-titre, dupa ce a ocupat locul doi in concursul de anul trecut, care a avut loc la Budapesta.

In cealalta semifinala se vor intalni sud-coreeanul Bongil Gu (6 FIE), care l-a eliminat in optimi pe Alin Badea, si rusul Alexei Iakimenko (9 FIE).

Tiberiu Dolniceanu este vicecampion olimpic pe echipe la Londra. De asemenea, el a mai castigat, tot pe echipe, medalia de aur la Campionatele Mondiale din 2009 de la Antalya, pe cea de argint la Budapesta 2013 si pe cea de bronz la Paris 2010.

La individual, Dolniceanu este detinatorul medaliei de bronz, pe care a castigat-o anul trecut la Budapesta.

La Campionatele Europene, Dolniceanu are un titlu european la individual, Zagreb 2013, si un argint pe echipe la Legnano 2012.