Alin Petrache (37 de ani) a fost ales, joi, in functia de presedinte al Comitetului Olimpic Roman, presedintele Federatiei Romane de Rugby castigand detasat in fata adversarilor sai, Octavian Bellu si Elisabeta Lipa. Alin Petrache este fiul lui Adrian Petrache, membru al unei celebre triplete de afaceristi alaturi de Adrian Bittner si Dorin Cocos, o tripleta care controla o felie importanta din business-urile cu statul in perioada Adrian Nastase.

HotNews.roFoto: Hotnews

Alin Petrache

Nascut pe 29 octombrie 1976, la Bucuresti. A fost jucator de rugby, are 1,93 si a jucat de-a lungul timpului pentru Dinamo, RC Paris, Bordeaux Begles, RC Toulon si Beziers. Pentru nationala de rubgy a Romaniei a evoluat intre 1998 si 2004.

Incepand din 8 aprilie 2009, ocupa functia de presedinte al Federatiei Romane de Rugby. La 33 de ani, Petrache a fost cel mai tanar candidat la postul de presedinte al FRR din istorie.

Alin Petrache - Curriculum Vitae

2006 - 2007 - Universitatea Nationala de Aparare “Carol I” - Colegiul National de Aparare,

Securitate şi aparare nationala

Master

2005 - 2006 - Universitatea Nationala de Aparare “Carol I” - Colegiul National de Aparare,

Securitate si aparare nationala

iunie 2005 - Academia de Inalte Studii Militare Bucureşti,

Educatie fizica şi sport

Lector universitar

2000 - 2004 - Academia Nationala de Educatie Fizica şi Sport,

Facultatea de Educatie Fizica şi Sport,

Strategii moderne de pregatire pentru rugby-ul de performanta,

Doctor in Educatie Fizica şi Sport

2003 - 2004 - Ministerul Administratiei şi Internelor - Institutul National de Administrare,

Functionari publici de conducere

Diploma de formare specializata în administratie publica

Programul de formare specializata în administratie public

2001 - 2002 - Academia de Studii Economice Bucureşti

Managementul aprovizionarii şi desfacerii

Diploma de studii postuniversitare de specializare

1995 - 1999 - Academia Nationala de Educatie Fizica şi Sport Bucureşti

Facultatea de Educatie Fizica şi Sport

Educatie Fizica şi Sport

Diploma de licenta

1991 - 1995 - Liceul teoretic “Aurel Vlaicu”

Rugby

Diploma de bacalaureat

Declaratie de avere

Alin Petrache detine mai multe terenuri: 5,1 ha in Ghimpati (Giurgiu), 0,5 ha in Valea Marului (Galati), 38,89 mp in Bucuresti si 38,57 mp in Bucuresti - toate dobandite cu titlul de mosternire (coproprietar este Petrache Dan Cosmin). De asemenea, mai detine 421,69 mp in Bucuresti (donatie) si 600 mp in Fundata (Brasov) prin vanzare-cumparare.

Are un Mini Cooper (achizitionat in 2009), un Audi 80 (1978) si o Aprilia Mojito (2008).

Mai detine obiecte de arta si cult (in valoare de 83.000 de euro), ceasuri de mana (67.000 de euro) si bijuterii in valoare de 41.000 de euro.

Declaratia de interese

Petrache Adrian Alin este deputat in Parlamentul Romaniei, din partea PSD (din 2012 si pana in prezent). A fost membru FIRA-AER (Paris - fara venituri), presedinte al Federatiei Romane de Rugby (fara venituri) si vicepresedinte al COSR (fara venituri).

Implicat intr-un scandal cu un teren pe care FRR l-a returnat Ministerului de Externe

Pe 19 decembrie 2013, Catalin Tolontan a scris pe blog-ul sau despre o disputa pe un teren pe care Federatia Romana de Rugby si COSR l-au returnat Ministerului de Externe.

Este vorba de 5000 de metri patrati plasati in locul select unde intorc tramvaiele 41 care vin spre Casa Presei.

"Cazul a starnit rumoare in lumea rugbyului! Nimeni n-a știut! Se vorbeste ca acolo se va face un restaurant, dar pentru asta era nevoie sa ajunga la MAE, pentru ca pe patromoniul sportului voi ziaristii si noi, cei din sport, stam atenti si le-ar fi fost mult mai greu sa faca o smecherie", a precizat la finalul anului trecut Victor Istrate, fostul vicepresedinte al FRF in perioada 2000-2012.

Istoria terenului cu pricina - Guvernul l-a luat inapoi, desi il daduse spre folosinta gratuita FRR pentru 49 de ani

Guvernul a decis (n.r. pe 18 decembrie 2013) ca dreptul de folosinta gratuita acordat in 2004 de Cabinetul Nastase Comitetului Olimpic Sportiv Roman si Federatiei Romane de Rugby asupra unui teren de 5.000 metri patrati de pe Bulevardul Kiseleff din Capitala, aflat in administrarea Ministerului Afacerilor Externe, sa inceteze. Imobilul a fost predat in termen maxim de 30 zile. Decizia a fost luata prin hotarare aprobata de Guvern. In 2004, Guvernul Nastase hotarase ca acest teren sa fie in folosinta gratuita a Comitetului Olimpic Roman si Federatiei Romane de Rugby pe o perioada de 49 de ani.

Citeste aici mai multe despre acest caz.

Despre tatal si familia sa

"Este greu sa discut despre tatal meu (n.r. Adrian Petrache). El m-a invatat sa lupt, in copilarie, de aceea am si ales sa fac sport. Mi-a spus ca un lider este ales, iar la rugby capitanul este ales de vestiar si de staff. Bunicul, fost vicepresedinte al federatiei de tenis pe vremea lui Nastase si Tiriac, a fost cel care m-a dus la rugby. Am trei fete, astfel ca programul meu este foarte incarcat. Familia este pe primul plan" - Alin Petrache, la Realitatea TV.