Antrenorul coordonator al lotului feminin de gimnastica al Romaniei, Octavian Bellu, a declarat, dupa cucerirea medaliei de aur pe echipe la CE de la Sofia, ca performanta se datoreaza absentei ratarilor din calificari, astfel ca "a iesit foarte bine".

Octavian Bellu Foto: Hotnews

"A fost un concurs greu, am avut de surmontat niste nerealizari din calificari pe care poate le-a vazut toata lumea. Nu au fost cele trei ratari de atunci si a iesit foarte bine. Nu pot sa nu spun, si Marea Britanie, Rusia, Germania, chiar Italia au fost foarte puternice, s-a vazut ca rezultatele se schimbau tot timpul, de la o rotatie la alta. Noi a trebuit sa facem trei soluri foarte bune in a patra rotatie ca sa fim siguri de medalia de aur", a declarat Octavian Bellu pentru Mediafax.

Antrenorul echipei Romaniei mai spune ca nu a fost sigur de medalia de aur in timpul concursului. "Nu am fost sigur ca luam aur, dar dupa barna, al treilea aparat, asa gandeam ca daca facem sol bun, nu scapam aurul", a spus Bellu.

In opinia sa, Larisa Iordache si Diana Bulimar ar putea cuceri medalii si duminica, in finalele de la barna si sol. "Nu vreau sa fac calcule de azi. Iordache nu are o a doua saritura grea, doar prin jocul rezultatelor se poate clasa pe podium in finala de la sarituri. Apoi, la paralele, astept un exercitiu foarte bun din partea ei, dar cele din fata ei au exercitii cu note de plecare mari. Aparatele la care asteptam clasari bune sunt barna si solul, acolo Larisa Iordache ar putea lua medalii, nu spun acum de care, iar Diana Bulimar la barna. Orice medalie in plus ne bucura", a adaugat Octavian Bellu.

Echipa feminina de gimnastica a Romaniei a castigat, sambata, medalia de aur, la Campionatul European de la Sofia, cea de argint revenind Marii Britanii, iar medalia de bronz, echipei Rusiei.

Romania a obtinut urmatoarele note in finala pe echipe:

Sarituri - Stefania Stanila nota 14.666, Silvia Zarzu 14.633 si Larisa Iordache 14.866

Paralele - Stefania Stanila 13.500, Diana Bulimar 14.133, Larisa Iordache 13.966

Barna - Diana Bulimar 14.533, Andreea Munteanu 14.933, Larisa Iordache 14.700

Sol - Andreea Munteanu 14.133, Diana Bulimar 14.225, Larisa Iordache 14.466.

Cu un total de 172.754 puncte, Romania a cucerit medalia de aur. Pe podium au mai urcat Marea Britanie (170.663 puncte) si Rusia (169.329).

Romania va mai fi reprezentata la CE feminine in finalele pe aparate de duminica, de Larisa Iordache la sarituri, paralele, barna si sol, respectiv Diana Bulimar in finala de la barna.

Delegatia Romaniei a obtinut anterior doua medalii la junioare: bronz cu echipa si argint, prin Laura Jurca la individual-compus. Obiectivul delegatiei Romaniei la CE de la Sofia este obtinerea a trei-patru medalii. La editia din 2012 a Campionatului European, echipa de senioare a Romaniei a cucerit medalia de aur, cea din 2014 fiind a saptea din palmaresul echipei tricolore.