Gimnasta Larisa Iordache s-a calificat, joi, in toate cele patru finale pe aparate la Campionatul European de la Sofia, sarituri, paralele, barna si sol, în timp ce Diana Bulimar va evolua in finala de la barna, informeaza Mediafax.

Larisa Iordache Foto: Hotnews

In concursul de calificari de joi, Larisa Iordache a fost notata astfel: la sarituri (nota 14.450), paralele (14.533), barna (15.166), sol (15.000). Ea s-a calificat in toate cele patru finale cu notele obtinute, la barna si sol fiind prima in clasament.

De asemenea, Diana Bulimar s-a calificat in finala la sol, cu nota 14.366, cu care s-a clasat pe locul cinci.

Tot joi, in urma concursului de calificari, Romania s-a calificat in finala pe echipe, cu un total de 171.130 puncte, cu care a ocupat locul doi, dupa Marea Britanie (172.147) si inaintea Rusiei (170.621). În finala s-au calificat primele opt echipe din concursul de calificari.

Finala pe echipe va avea loc sambata, iar cea pe aparate, duminica.

Romania a cucerit o prima medalie la CE de la Sofia, miercuri, prin echipa de junioare, in componenta, Laura Jurca, Andreea Iridon, Anda Butuc, Andra Stoica si Andreea Ciurusniuc, care a urcat pe treapta a treia a podiumului, cu un total de 164.972 puncte.