Premierul Victor Ponta i-a primit, la Guvern, pe membrii echipei nationale de polo pe apa calificata la Campionatul European si le-a urat sa obtina un loc cat mai bun la competitie. Ponta a primit din partea acestora un echipament de polo, dar a spus ca nu il va proba acum, ci "la inundatii", transmite Mediafax.

El a tinut sa-i felicite pe membrii echipei de polo pe apa, dupa recenta calficarea la Campionatul European, urandu-le sa obtina un loc cat mai bun in competitie.

Jucatorii nationalei i-au daruit cu acest prilej o minge cu autograf, dar si un echipament complet de polo pe apa.

"Si echipament ?! Da' nu-l probez acum. La inundatii", a spus Ponta, razand.

Premierul a adaugat ca Guvernul, impreuna cu primarul Capitalei, trebuie sa repare o "mare rusine" pentru Bucuresti, respectiv lipsa unui bazin la standardele cerute de competitiile de polo sau natatie, in conditiile in care sportivii romani se califica permanent la competitiile internationale.

Membrii nationalei de polo au avut ulterior posibilitatea sa viziteze, insotiti de ministrul Sportului, Gabriela Szabo, si sala de sedinte a Guvernului, unde s-au fotografit pe scaunele ministrilor, unii dintre ei apreciind ca functia de ministru al Sportului este cel putin la fel de dificila precum cea de prim-ministru.

Nationala Romaniei s-a calificat la turneul final al CE cu o dubla victorie in baraj, in fata Marii Britanii, cu 18-7 si 18-8.

Turneul final al Campionatului European de polo este programat in perioada 14-27 iulie, la Budapesta.

Obiectivul echipei Romaniei este clasarea in primele opt echipe, pentru a obtine calificarea la Campionatul Mondial, de anul viitor, din Rusia.