John Coates, vicepresedintele Comitetului International Olimpic, a declarat ca forul este "foarte ingrijorat" in privinta Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016, dupa cele mai proaste pregatiri din istorie, informeaza Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Coates a mentionat ca Rio nu este gata in "multe, multe privinte", dar ca este prea greu pentru a se gasi o alternativa la gazduirea Jocurilor Olimpice, informeaza The Telegraph.

Intr-o mustrare usturatoare la adresa organizatorilor jocurilor, dar si ale politicienilor brazilieni, Coates a declarat ca pregatirile sunt cu mult în urma programului, iar CIO a fost obligata sa ia o decizie fara precedent, aceea de a aduce un manager de proiect pentru a accelera procesul de construire a arenelor.

Coates a mai spus ca a facut sase vizite la Rio, iar situatia este mai rea decat la Atena in 2004, cand orasul grec a fost aproape de a i se lua dreptul de organizare a jocurilor din cauza intarzierilor masive.

"CIO a luat lucrurile in propriile maini. Este fara precedent pentru CIO, dar nu exista un plan de rezerva. Vom merge la Rio. Am devenit foarte ingrijorati. Ei nu sunt gata in multe, multe privinte. Jocurile trebuie sa aiba loc. Nu putem renunta la asta. La Atena aveam de a face cu un guvern si un oras. Aici, sunt trei. Coordonarea este mica intre guvernul federal, cel statal si oras, care este responsabil de constructii", a adaugat Coates.

Vorbind la un forum olimpic tinut la Sydney, Coates a explicat ca situatia este critica, cu multe constructii ale arenelor neincepute, dar si cu intarzieri importante la proiectele de infrastructura, in timp ce orasul se confrunta cu mari probleme sociale.

Un alt for international, FIFA, a criticat, de asemenea, intarzierile la stadioane si infrastructura pentru Cupa Mondiala, care va debuta la 12 iunie.

Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro vor incepe la 5 august 2016 si sunt primele care se desfasoara in America de Sud.