Elisabeta Lipa si-a depus oficial, luni, candidatura pentru presedintia COSR, fosta campioana olimpica confirmand pentru HotNews.ro ca a intrat in cursa pentru alegerile din 29 mai. "Simt ca pot ajuta sportul romanesc. Am trait din si pentru sport, iar acum vreau sa trec la treaba", a precizat Lipa pentru HotNews.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Da, e oficial ca mi-am depus dosarul pentru sefia COSR. Am stat mult si am cantarit decizia, iar in final m-am hotarat sa candidez. Sper sa fie o lupta dreapta, iar cel mai bun sa castige. Asa am trait o viata in sport, acolo unde cel mai bun a urcat pe prima treapta a podiumului.

Sportul este casa mea, iar Comitetul Olimpic Roman inseamna foarte mult pentru mine. Este o prostie sa spunem ca la Rio (n.r. locul unde vor avea loc JO din 2016) va fi un dezastru. Ganditi-va mult inainte sa spuneti asa ceva. Copiii acestia (n.r. sportivii) muncesc enorm si ii terminam psihic daca vom spune asa ceva. Sportul romanesc este intr-adevar la o rascruce de drumuri, are nevoie de o schimbare", a declarat Elisabeta Lipa pentru HotNews.ro.

La alegerile pentru presedintia COSR va candida si antrenorul lotului national de gimnastica, Octavian Bellu, care a declarat, luni, pentru Mediafax, ca isi va depune dosarul pana marti, data limita pentru inscrierea in cursa electorala.

De asemenea, in cursa pentru sefia COSR a mai intrat si Alin Petrache, presedintele Federatiei Romane de Rugby.

Octavian Morariu si-a anuntat demisia din functia de presedinte al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR) in cadrul Adunarii Generale a forului din 15 aprilie.

Morariu, in varsta de 53 de ani, a decis sa renunte la sefia COSR pentru a se dedica activitatii din cadrul Comitetului International Olimpic.

Candidaturile la presedintia COSR se pot depune pana marti (n.r. 29 aprilie), iar alegerile vor avea loc la 29 mai, sustine Mediafax.