Antrenorul lotului national de gimnastica, Octavian Bellu, a declarat, luni, ca isi va depune candidatura la presedintia Comitetului Sportiv si Olimpic Roman, fiind a doua persoana care se incrise in lupta pentru conducerea forului olimpic dupa seful FR de Rugby, Alin Petrache, informeaza Mediafax.

Octavian Bellu Foto: Hotnews

"Confirm faptul ca imi voi depunde candidatura la presedintia COSR, dar deocamdata nu am facut-o oficial. Voi depune dosarul pana la 29 aprilie", a declarat Octavian Bellu pentru Mediafax.

Octavian Bellu a fost antrenor coordonator al echipei feminine de gimnastica a Romaniei din 1990 si pana in 2005. El a intrat in Cartea Recordurilor cu titlul de "cel mai de succes antrenor din lume", având în palmares 17 medalii olimpice de aur si peste 280 de medalii la Campionatele Mondiale, la Campionatele Europene si la Jocurile Olimpice.

In perioada 2005-2006, Bellu a fost consilier de stat la Administratia Prezidentiala, dupa care, intre 2006 si 2009, a condus Agentia Nationala pentru Sport si a fost secretar de stat in Ministerul Tineretului si Sportului. Din 2009, el este directorul Academiei Olimpice de Excelenta din cadrul Comitetului Olimpic si Sportiv Roman.

Bellu a revenit la conducerea tehnica a lotului feminin de gimnastica la 1 iunie 2010.

Octavian Morariu si-a anuntat demisia din functia de presedinte al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR) in cadrul Adunarii Generale a forului din 15 aprilie.

Morariu, in varsta de 53 de ani, a decis sa renunte la sefia COSR pentru a se dedica activitatii din cadrul Comitetului International Olimpic.

Candidaturile la presedintia COSR se pot depune pana marti (n.r. 29 aprilie), iar alegerile vor avea loc la 29 mai.