Octavian Morariu a anuntat, in cursul zilei de marti, ca renunta la functia de presedintel al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, dupa ce a condus acest for timp de zece ani de zile, informeaza Digisport.

Octavian MorariuFoto: Agerpres

Motivul demisiei

Motivul oficial al demisiei este lipsa timpului, Octavian Morariu facand parte din structurile CIO (Comitetul International Olimpic - membru in Comisia pentru Relatii Internationale).

"Sunt zece ani de cand conduc acest for si cred ca in aceasta perioada am fost un presedinte dedicat. Consider ca evolutia COSR a fost vizibila in toti acesti ani, in care am incercat cu incapatanare sa apar valorile olimpismului. Avand in vedere insa si celelalte activitati ale mele din cadrul CIO si Asociatiei Europene de Rugby, precum si celelalte, constat o supraincarcare a activitatilor mele. Nu sunt ahtiat dupa functii si din respect pentru cei din jur si pentru familia mea, am hotarat sa ma retrag din functia de presedinte al COSR. Decizia nu a fost usoara, a fost una de moralitate si normalitate, in acelasi timp. Toate activitatile mele nu-mi mai permit sa fiu atent suta la suta la ce se intampla la COSR. Aici trebuie sa fie cineva care sa se ocupe zi de zi de aceasta activitate. Ar fi fost din partea mea o lipsa de moralitate si deontologie ca sa continui" - Octavian Morariu, citat de Mediafax.

Alegerile pentru noul sef al COSR vor avea loc in data de 29 mai 2014. Pana atunci, Octavian Morariu va ramane in functie.

Favoriti sa-l inlocuiasca sunt Alin Petrache (presedintele Federatiei Romane de Rugby) si Dinu Pescariu (fost jucator de tenis).

"Sunt surprins de aceasta decizie. E prematur sa spun ca voi candida. Trebuie sa vorbesc cu familia, dar sunt onorat ca se vorbeste despre mine. Sunt entuziast, tanar, acestea sunt motivele pentru care ma gandesc sa candidez", a declarat Alin Petrache.

Morariu a venit la conducerea COSR in anul 2004, inlocuindu-l pe Ion Tiriac (1998-2004).