Jocurile Olimpice de la Soci vor aduce mai multe probe noi in calendarul competitional. De la sariturile cu schiurile feminin si pana la slopestyle venit din miscarea X-Games, informeaza Mediafax.

JO de iarna 2014Foto: Facebook

La Soci, vor fi decernate 98 de titluri olimpice, cele mai multe din istoria Jocurilor Olimpice de iarna. Spre exemplu, la Vancouver (in 2010) au fost decernate 86 de titluri olimpice, in timp ce la Lillehammer (in 1994) au fost 61.

Ce putem vedea nou la Soci:

  • Sosirea slopestyle sub inelele olimpice aduce un nou suflu de tinerete. Aceasta disciplina are ca decor un parc de zapada, cu movile de zapada si rampe de fier, pe care maestrii ghetii fac figuri spectaculoase.
  • Jocurile de iarna duc tot mai mult pe tendinta X-Games, ale carei staruri pot visa acum la un titlu olimpic, la half-pipe, slopestyle sau skicross - introdus din 2010 de la Vancouver.
  • Sariturile cu schiurile figureaza in programul olimpic de la prima editie de la Chamonix in 1924, acestea nu vor mai fi doar apanajul barbatilor, femeile avand dreptul pentru prima oara sa acceada la trambulina olimpica.
  • Barbatii au o singura proba la care sunt singuri la JO de iarna: combinata nordica.
  • La snowboard, sportivii se vor confrunta si la un slalom paralel (o proba feminina si una masculina).
  • Patinajul artistic se imbogateste cu o proba pe echipe, constand in adaugarea de puncte pentru femei, barbati, perechi si dans.
  • Sania castiga o proba pe echipe, sub forma unei stafete intre un barbat, o femeie si un dublu masculin, iar biatlonul ofera sansa unei medalii suplimentare cu o stafeta mixta la care vor participa doi barbati si doua femei.

Jocurile Olimpice de iarna se vor disputa in perioada 7-23 februarie 2014.