Presa internationala a relatat pe larg despre infrangerea lui Lucian Bute, jurnalistii fiind critici la adresa pugilistului roman. "Poate ca Lucian nu a aflat ca are meci, trebuia sa-l anunte cineva. Meciul a fost sambata seara, iar el nu aparut in ring", au notat jurnalistii de la Montreal Gazzette.

Lucian Bute, dupa partida cu Jean PascalFoto: Captura YouTube

"Poate ca Lucian Bute nu a aflat, cineva trebuie sa-l anunte. Meciul a fost programat sambata noaptea (n.r. - in Canada), dar el nu a aparut in ring. Poate ca atunci cand se pregatea in vestiar, unul dintre oamenii din staff-ul lui ar fi trebuit sa-i dea una peste cap sa-l trezeasca" - Montreal Gazette, conform Mediafax.

"Pascal a dominat un Bute apatic in drumul spre o victorie la puncte, venita in unanimitate. Castigatorul a avut succes prin rafale feroce care si-au atins in de multe ori tinta, mai ales in zona ochilor.

Niciunul dintre pugilisti nu a fost grav ranit sau trimis la podea. Bute a fost inexplicabil de ezitant de-a lungul luptei. Cea mai buna repriza a sa a fost ultima, in care a descarcat zeci de pumni, a fortat KO-ul, dar a fost prea tarziu" - Ring Magazine.

"Intr-unul dintre cele mai slabe meciuri ale sale, fostul campion mondial IBF la supermijlocie a fost batut clar de Jean Pascal. Bute parca a avut mainile legate pana in repriza a 12-a, abia atunci a uitat frica fata de adversarul sau. Dupa lupta, Bute a declarat ca vrea revansa, dar nu cred ca fanii ar fi interesati sa vada o noua lupta plictisitoare" - Boxing News 24.

Disputa a contat pentru Centura de Diamanat a WBC (centura onorifica care valoreaza 50.000 de dolari si este acordata in urma unei lupte intre doi pugiilisti considerati de anvergura), plus centura NABF (categoria semigrea).

Jean Pascal a fost declarat invingator de toti cei trei arbitri: 116-112, 117-110 si 117-111.