​Vitali Klitschko, campion mondial al greilor, versiunea WBC, a anuntat ca renunta la box pentru a se dedica politicii (este unul din liderii opozitiei din Ucraina).

HotNews.roFoto: Hotnews

"Vreau sa multumesc WBC si presedintelui sau pentru sprijinul adus luptei noastre pentru democratie si libertate in Ucraina. Aceasta oferta imi da posibilitatea de a reveni in ring mai tarziu, lucru pe care nu-l pot face in conditiile actuale", a declarat Vitali Klitschko, citat de Digisport.

In varsta de 42 de ani, Vitali Klitschko trebuia sa-si puna in joc titlul WBC, dar nu a facut acest lucru din cauza programului incarcat.

Pugilistul a primit din partea WBC statutul de "campion emerit", lucru care ii permite "sa decida mai tarziu daca vrea sa se retraga sau sa lupte din nou pentru titlul WBC", dupa cum informeaza WBC intr-un comunicat de presa postat pe site-ul oficial.

"In acest moment sunt concentrat pe viata politica din Ucraina si am sentimentul ca poporul meu are nevoie de mine", a completat Vitali Klitschko.

Vitali Klitschko se poate lauda cu 45 de victorii in cariera (dintre care 41 inainte de limita). Pugilistul din Ucraina a inregistrat doar doua infrangeri. Klitschko a cucerit titlul mondial al versiunii WBC in octombrie 2008.