Nicolae Banicioiu, ministrul Tineretului si Sportului, a infirmat, intr-o interventie la B1TV, plecarea antrenorilor Octavian Belu si Mariana Bitang de la lotul de gimnastica al Romaniei.

Octavian Bellu Foto: Hotnews

"Am discutat cu cei doi antrenori si nu este vorba de o parasire. Trebuie sa ne angajam la un proiect de amploare, de reconstructie al gimnasticii romanesti. Este o initiativa a lor, nu este vorba de o plecare de la lot. Trebuie atrasi cat mai multi juniori la gimnastica de performanta. Conditiile au fost si sunt grele, facem totul pentru a indrepta situatia. Nu poate fi vorba de o plecare. Ultima oara am discutat cu ei chiar astazi (n.r. luni - 11 noiembrie 2013) - Nicolae Banicioiu, ministrul Tineretului si Sportului, la B1TV.

In cursul zilei de luni, Gazeta Sporturilor a anuntat ca Belu si Bitang au plecat de la Izvorani, lasand lotul olimpic pe manga antrenorilor secunzi.

"Suntem in discutii cu ei, trebuie sa ne lamurim asupra unor aspecte" - Adrian Stoica, presedintele Federatiei Romane de Gimnastica, citat de gsp.ro.

"Da, am plecat de la lot. Eu si Belu suntem in discutii cu federatia si ministerul pentru a stabili noi coordonate privind colaborarea pe viitor", a declarat Mariana Bitang, conform gsp.