¬LifeHarbour Limanu, cea mai mare marina privata din Romania si singura care ofera servicii integrate (vanzare si inchiriere de ambarcatiuni, cheiaj, servicii hoteliere si restaurant, cursuri de navigatie) gazduieste regatta Masters Yachting Race, organizata de NauticLine, prima companie romaneasca de charter nautic cu flota proprie de barci de agrement si SetSail, una dintre cele mai prestigioase scoli de yachting din Romania. Competitia, a carui sponsor este compania Jeep, se va desfasura in acest week-end, pe 25-27 octombrie.

Match RaceFoto: Life Harbour

Cele mai performante echipaje din anul 2013, castigatoarele primelor locuri la clasele cruiser si racer, in cadrul Cupei McCann 2013, vor participa la curse, in sistem match race. Astfel, ambarcatiunile Simina, Farfallina, Life de la clasa Racer si Benga, Follow Me, Ricochet de la clasa Cruiser, vor intra in curse unu la unu, pe lacul Limanu.

Programul incepe in seara zilei de vineri, 25 octombrie, cu inscrierile si sedinta tehnica. Cursele vor avea startul sambata dimineata, 26 octombrie 2013, ora 10:30 si duminica dimineata, 27 octombrie 2013. Toate detaliile tehnice, instructiunile de cursa si alte informatii utile vor fi anuntate la sedinta tehnica din seara de vineri.

Spre deosebire de competitiile clasice, la care se porneste de la minim trei ambarcatiuni participante la regatte, la match race se dueleaza doar cate doua ambarcatiuni din aceeasi categorie, folosind strategii si tactici diverse pentru a trece primii linia de sosire. Un match race se desfasoara intotdeauna sub vant si fiecare cursa dureaza aproximativ 20 de minute. Duelul incepe practic cu cateva minute inainte de start, cand ambarcatiunile pornesc angajate intr-o lupta de pre¬start, in care fiecare incearca sa castige un avantaj, provocand adversarul sa incalce o regula, pentru a primi o penalizare. Obiectivul este acela de a obtine pozitia cea mai avantajoasa la linia de start si a prelua astfel controlul asupra intregii curse.

Regata Masters Yachting Race face parte dintr-o serie de evenimente care sustin dezvoltarea yachtingului ca fenomen in Romania. Privit pana de curand ca un sport exclusivist, yachtingul a avut in acest an o audienta importanta, dovedita si de numarul mare de participanti ( peste 200 persoane) la Cupa McCann 2013.

Considerata a fi cupa de regatte cu cea mai mare anvergura din Romania, aceasta competitie s-a derulat pe tot parcursul verii si a fost rezultatul unui parteneriat intre Asociatia Black Sea Sailing, NauticLife-LifeHarbour si Yacht Club Regal Roman. Cursele s-au bucurat de participarea unor arbitri internationali, cu vasta experienta in domeniu. De asemenea, campionatul a avut-o ca ofiter de cursa principal pe Georgiana Stoian, arbitru deja consacrat la evenimentele de yachting din Romania.

Cursele vor fi transmise live pe webcam, pe site-ul marinei www.liveharbour.ro.

Despre Life Harbour:

LifeHarbour Limanu este cea mai mare marina privata din Romania, singura care ofera servicii integrate: vanzare si inchiriere de ambarcatiuni ale celor mai mari producatori mondiali, servicii portuare si de cheiaj, servicii hoteliere si restaurant, cursuri de navigatie in cadrul Romanian Yachting School - unica scoala de yachting din Romania cu apartenenta la o institutie de invatamant cu vasta experienta in domeniul naval, "Colegiul Nautic Roman".

Totodata, LifeHarbour este baza de plecare si desfasurare a unora dintre cele mai cunoscute regate derulate la malul Marii Negre.

Despre Nautic Line:

Nautic Line este prima companie romaneasca de charter nautic cu flota proprie de barci de agrement. Portofoliul de servicii a fost extins continuu, in prezent NauticLine oferind atat servicii dedicate companiilor cat si consumatorilor individuali.

Despre SetSail:

SetsSail este una dintre cele mai prestigioase scoli de yachting din Romania, promotor al yachtingului ca sport in competitiile interne.