Atletul kenyan Chelokoi Victor Bushendich si sportiva Neri Worku din Etiopia au castigat, duminica, cea de a sasea editie a Maratonului International Bucuresti (Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon), transmite Mediafax.

Poza finish Maratonul International Bucuresti 2013Foto: Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon

Invingatorul Maratonului de 42, 195 km, a fost kenyanul Chelokoi Victor Bushendich, cronometrat cu 2h 14min 05sec, urmat de catre etiopianul Mengesha Wosene Demeke pe locul doi, cu 2h 14min 21sec, si Kiptoo Kenneth Kipkemoi, Kenia, pe locul trei , cu 2h 19min 27sec, informeaza organizatorii intr-un comunicat de presa.

Locul intai in cadrul cursei scaunelor cu rotile, proba maraton, a fost acordat lui Gigel Epure, cu timpul 2h 17min 9 sec.

Un punct important a acestei probe l-a constituit doborarea recordului mondial de catre o echipa de sportivi romani pentru cel mai rapid maraton alergat de o echipa de minim 5 oameni legati intre ei. Alergatorii Vlad Victor, Gabriel Solomon, Stefan Oprina, Mihai Baractaru, Florin Munteanu si George Dobre au alergat sub sloganul "Legati de cauza Hospice" stabilind recordul de 2h 54min 14sec.

Maratonul International Bucuresti 2013

Maratonul International Bucuresti 2013

Foto: Agerpres

In proba feminina, Neri Worku a fost cronometrata cu timpul de doua ore, 37 de minute si 28 de secunde. Ea a fost urmata de alte doua sportive din Etiopia, Geletu Ifa (2:39.53) si Woldemeskel Wolde (2.42.06).

Proba masculina de semimaraton a fost castigata de Andrei Stefana, cu timpul de o ora, sapte minute si 24 de secunde, fiind urmat de Mircea Moldovan (1:10.22) si Alexandru Staicu (1.10.59).

Poza finish Maratonul International Bucuresti 2013

Poza finish Maratonul International Bucuresti 2013

Foto: Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon

In proba feminina de semimaraton s-a impus Paula Todoran, cu timpul de o ora, 16 minute si 44 de secunde, urmata de Elena Moaga (1:18.26) si Alexandra Frumuz (1.20.29).

Cursa Stafeta a fost incheiata pe locul intai de catre echipa CSS Locomotiva Tg Jiu. La Cursa Populara, categoria barbati, a fost invingator Zaizan Ioan cu timpul 8min 21 sec si de catre Florentina Buga la categoria femei cu timpul 10min 54sec.

La cea de-a sasea editie a Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon au participat in toate probele peste 6.000 de adulti si 2.000 de copii.

Potrivit organizatorilor, in cadrul maratonului alaturi de sportivii romani au participat alergatori din peste 51 de tari.

Alaturi de alergatorii amatori si profesionisti au luat startul la probele de stafeta si semi maraton, vedete ale sportului romanesc, multiple campioane mondiale si olimpice: echipa de stafeta formata din 4 campioane olimpice la canotaj care impreuna au obtinut 14 medalii de aur: Georgeta Andronache, Viorica Susanu, Doina Ignat si Camelia Mihalache, alaturi de sportivele care au concurat la semi maraton, Ana Maria Branza- multipla campioana olimpica la scrima si Camelia Lupascu- campioana olimpica la canotaj.