​PokerFest, un brand 100% romanesc, va inaugura Vineri seara, 20 septembrie, in incinta hotelului Pullman unul din cele mai luxoase cluburi din Europa si va organiza in Octombrie un mare turneu european la Budapesta, iar in Noiembrie unul in Caraibe, la Saint Martin.

PokerFest ClubFoto:

Clubul din Bucuresti, reprezinta o investitie de peste 300.000 EUR si va oferi jucatorilor 20 de mese permanente de joc, cu posibilitatea adaugarii unui numar de 10 mese extra. Clubul va oferi jocuri de poker cu mize pentru toate buzunarele, incepand de la turnee in care intrarea costa doar 50 ron si urcand pana la turnee unde participantii vor trebui sa plateasca cateva sute de euro. In interior se va gasi si un restaurant/bar cu preturi modice si o zona cu acces la internet de mare viteza pentru cei care doresc sa joace poker online.

Sorin Constantinescu, CEO PokerFest si unul dintre cei mai vechi oameni din industria jocurilor de noroc din Romania a plecat la drum cu acest proiect pe 21 Octombrie 2011 la Timisoara avand un plan si un vis: acela de a pune Romania pe harta marilor turnee de poker ale lumii si de a crea un brand recunoscut la nivel European pentru calitate si profesionalism. "Cu PokerFest am plecat de la 0, avand in spate doar experienta ultimilor 20 de ani in care am condus unele dintre cele mai mari cazinouri din tara si am lucrat pentru cele mai mari nume din Europa si din lume. Am calatorit foarte mult si am vazut zeci si sute de turnee de poker cu oameni care calatoreau din intreaga lume, avand in comun aceasta pasiune, care este diferita de orice alt joc de cazino.M-am gandit ca trebuie sa fac cumva sa aduc toti acesti oameni in Romania, am studiat piata de la noi si din jur si am plecat la drum."

In 2 ani de zile, PokerFest a ajuns sa concureze de la egal la egal cu toate numele mari care ofera turnee la acest nivel in Europa si reusind cu unele evenimente sa depaseasca nume vechi din domeniu. Pentru a se ajunge la acest nivel PokerFest a cooperat strans cu cea mai veche si mai mare comunitate a jucatorilor de poker online si live din Romania (holdem.ro) si cu realizatorii podcastului de poker „Peste Prajit” care reprezinta de ani buni vocea prin care iubitorii pokerului de la noi afla ultimele stiri si noutati in domeniu.

In Romania, precum si in majoritatea tarilor din fostul bloc sovietic exista inca o mentalitate negativa fata de jocurile de noroc si ele sunt vazute ca un viciu si o activitate contrara bunelor moravuri, in timp ce in alte tari precum Marea Britanie, Germania sau Franta oamenii percep jocurile de noroc ca o activitate cotidiana reusind sa deosebeasca aspectul economic si financiar de latura sociala a jocurilor. In Marea Britanie de exemplu, aproximativ 1% din PIB provine din industria jocurilor de noroc. Mai mult decat atat, pokerul este vazut nu ca un joc de noroc ci ca un mijloc de relaxare si socializare. De altfel, in Austria spre exemplu, exista peste 10 cluburi mari de poker, care atrag in fiecare luna mii de jucatori din toate tarile Europei, generand venituri semnificative si pentru hoteluri, restaurante, pensiuni si pentru toti cei care au afaceri in industria turismului si a serviciilor.

Speram ca lucrurile vor evolua pozitiv si in Romania si ca iubitorii jocului de poker din tara si din Europa vor face din PokerFest Club locul lor favorit unde sa joace poker si sa socializeze cu ceilalti jucatori.