Primul turneu profesionist de squash organizat in Romania va avea loc intre 1 si 6 octombrie la Bucuresti. Competitia internationala recunoscuta de Professional Squash Association se va desfasura pe cinci terenuri noi marca Courtwall, in cadrul clubului Aerosquash Baneasa. Punctajul obtinut in urma concursului va conta in circuitul profesionist, iar premiile oferite vor valora peste 5.000 USD. Atractivul eveniment sportiv a atras jucatori talentati din Anglia, Germania, Franta, Egipt, Spania, Cehia, Ungaria, Suedia, Belgia, Norvegia si Pakistan, inclusiv jucatori profesionisti clasati in top 100 la nivel mondial.

Romanian Squash OpenFoto: Hotnews

Romania, in calitate de tara gazda, a primit din partea organizatorilor 8 wild card-uri pentru jucatorii locali. Acestia vor juca in calificari si se vor lupta pentru cele 4 pozitii libere de pe tabloul principal format din 16 jucatori. Intrucat in Romania nu exista inca federatie de squash, jucatorii romani nu sunt inscrisi ca profesionisti si de regula nu pot participa la competitii de acest nivel.

“Suntem foarte bucurosi ca vom avea sansa de a participa la un concurs punctat PSA si speram sa invatam cat mai multe din aceasta experienta”, a declarat Horia Naumescu, secretar general al Asociatiei de Squash din Romania, care se ocupa cu promovarea acestui sport si realizarea demersurilor pentru infiintarea Federatiei Romane de Squash. Iubitorii acestui sport antrenant vor putea urmari meciurile in incinta clubului Aerosquash Baneasa din Bucuresti, intrarea fiind libera.

Intre 1 si 2 octombrie vor avea loc meciuri de calificare, urmate de optimi si sferturi de finala in data de 3 octombrie, dupa programul 17-21. Semifinalele se vor desfasura sambata, intre 18 si 20, iar finala este programata pentru duminica la ora 15. Turneul international este organizat cu sprijinul Aerosquash Baneasa, Courtwall si Asociatia de Squash. Mai multe detalii despre competitie pot fi regasite aici: http://www.asociatiadesquash.ro/calendar-comptetitii-squash/competitii-nationale/courtwall-romanian-squash-open-2013