Ciclistul britanic Chris Froome, castigator al Turului Frantei in 2013, a afirmat ca cei care apeleaza la dopaj cu Eritropoietina sau la transfuzii sanguine ar trebui interzisi pe viata din sport, relateaza Daily Telegraph.

HotNews.roFoto: Hotnews

Froome a fost intrebat constant despre dopaj dupa castigarea Turului, in ciuda faptului ca echipa sa, Sky, afiseaza o politica de toleranta zero fata de aceasta practica, in urma scandalului provocat de Lance Armstrong.

"Cu siguranta cred ca este nevoie de pedepse mai dure pentru cei care incalca regulile. Cred ca nu ar trebuie sa mai fie lasati in activitatea sportiva", a spus ciclistul in varsta de 28 de ani pentru Mail on Sunday.

"Poate as implementa interdictii pe viata pentru cei care apeleaza la EPO sau transfuzii - sau ceva asa incat sa stii ca este 100% incalcare a regulamentului. Cred ca in zilele noastre, daca mai apar cazuri noi, vreau sa ii vad pe acei oameni afara din sport.

"Stiu ca (Turul Frantei) este o cursa in care poti sa crezi si cu siguranta o cursa pe care o poti castiga curat. Am incredere in procedurile de testare. Au fost deja cativa depistati pozitiv anul acesta si asta arata ca baietii astia nu mai pot sa scape," a mai spus Froome.