Stafeta feminina de 4x400 m a Romaniei (Alina Andreea Panainte, Adelina Pastor, Sanda Belgyan si Bianca Razor) s-a calificat in finala probei (programata sambata la ora 18,30) din cadrul Campionatelor mondiale de atletism de la Moscova, reusind in calificarile de vineri dimineata timpul de 3'29"62/100, in grupa a 3-a semifinala, in care a ocupat locul 3, informeaza Agerpres. Tot vineri, sportivul roman Marian Oprea a reusit sa se califice in finala probei de triplusalt reusind al 7-lea rezultat din faza calificarilor.

Echipa feminina de stafeta 4X400mFoto: Agerpres

Vaduvita de jumatate din componenta ideala din acest moment, Angela Morosanu fiind accidentata chiar inainte de Mondiale, iar Mirela Lavric, a doua ca valoare a rezultatului, a acuzat o contractura severa dupa calificarile ratate de la 800 m, stafeta noastra, cu o medie de varsta de 21 de ani, a reusit o performanta meritorie, care se doreste a fi depasita in cursa pentru medalii din penultima zi a Mondialelor, informeaza Agerpres.

Primul schimb, cu Panainte la start ("veterana" echipei, la 25 de ani) a fost modest, predand stafeta a 6-a, ultima, Pastor a recuperat bine, pe 4, pentru ca Belgyan sa o lanseze pe cea mai valoroasa componenta actuala a stafetei, Biana Razor, mezina, de pe locul 5, dar foarte aproape de pozitia a 3-a, care intra in calcul la calificarea la timp. Conform asteptarilor, Razor a avut ultima suta de metri intr-un sprint impresionant, asigurand, practic rezultatul necesar.

Tot vineri dimineata, sportivul roman Marian Oprea a reusit calificarea in finala probei de triplusalt ce va avea loc duminica, la ora 15.45.

Oprea a reusit al 7-lea rezultat al calificarilor sarind 16,91 m.