Halterofilii Razvan Martin, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Londra, si Elena Andries au fost depistati pozitiv cu stanozolol in urma unor controale efectuate la Campionatele Europene din acest an, in timp ce Marius Danciu a fost prins dopat cu metandienona in 2012, transmitegsp.ro.

Razvan MartinFoto: Agerpres

Site-ul oficial al Federatiei Internationale de Haltere a publicat o lista a sportivilor depistati pozitiv, pe care figureaza si cei trei romani.

Razvan Martin a fost depistat pozitiv la un control efectuat la 11 aprilie, la CE de la Tirana, si este supendat pana la 11 aprilie 2015. Martin a fost medaliat cu aur la stilul smuls si cu bronz la total, la categoria 77 de kilograme.

Elena Andries, medaliata cu bronz la total, argint la smuls si bronz la aruncat, la categoria 48 de kilograme, a fost controlata antidoping la 8 aprilie, in aceeasi competitie. Si in cazul ei, si in cel al lui Danciu, depistat pozitiv la 15 noiembrie 2012, federatia internationala a aplicat o suspendare de doi ani.

Stanozololul si metadienona sunt steroizi anabolizanti.

In urma acestui scandal de dopaj, Romania a pierdut cinci medalii - toate castigate la Campionatul European de Haltere de la Tirana (s-a desfasurat in luna aprilie).

Razvan Martin a pierdut cele doua medalii (una de aur si una de bronz) cucerite la categoria 77 de kilograme, in timp ce Elenei Andries i-au fost restrase trei medalii (una de argint si doua de bronz).