Yacht Club Regal, cel mai vechi club de yachting din Romania si LifeHarbour Limanu, una dintre cele mai mari marine private din Romania care ofera servicii integrate de yachting, sailing, training si lodging, anunta organizarea celei de-a patra regatte din cadrul Cupei McCaNN - Regatta Bricul Mircea - Samsung. Competitia va avea loc in perioada 15 - 18 august 2013, (15 august fiind Ziua Marinei Romane), si se va desfasura in perimetrul: Portul Tomis, Constanta - Marina Eforie Nord - Mangalia - LifeHarbour Limanu, Romania.

RegattaFoto: MedLife

Evenimentul este sustinut de Samsung Electronics Co, Ltd., lider in tehnologie mobila si solutii digitale, McCANN Erickson, unul dintre cele mai puternice grupuri de comunicare din Romania si BMW, lider pe piata auto, segmentul premium.

Potrivit organizatorilor, la linia de start sunt asteptate peste 25 de ambarcatiuni cu vele, impartite in cele doua clase, racers si cruisers, acestea urmand sa participe la curse de tip offshore, respectiv inshore. Programul Regattei Bricul Mircea - Samsung incepe in seara zilei de miercuri, 14 august, cu o procedura standard de inregistrare a participantilor si o sedinta tehnica. Competitia propriu-zisa va incepe joi, 15 august 2013, cu o cursa offshore, ambarcatiunile urmand sa plece din Portul Tomis catre Marina Eforie Nord. Vineri, 16 august 2013, va avea loc o noua cursa offshore in perimetrul Eforie Nord - Mangalia. Sambata si duminica, respectiv, in intevalul 17-18 august, vor avea loc cursele inshore care se vor desfasura in fata Portului Mangalia.

In fiecare seara participantii se vor putea bucura de un program special, dupa cum urmeaza: joi, 15 august, Sailyng Party, eveniment de socializare si entertaining, organizat in incinta Marinei Eforie Nord, vineri, 16 august, Informal Summit, eveniment de opinie organizat in incinta Marinei LifeHarbour, la care se va discuta strategia de implementare a regattelor din 2014, sambata, 17 august, Sailyng Party, organizat in incinta Marinei LifeHarbour Limanu.

Festivitatea de premiere va fi sub egida partenerului Samsung si va avea loc duminica, 18 august, incepand cu ora 15:00. Primii trei clasati din cele doua categorii de competitii, racers, respectiv cruisers vor primii cupe, medalii, diplome si premii in valoare de 5000 euro oferite de Samsung.

Pentru fiecare dintre aceste doua competitii Samsung ofera 3 premii, pentru ocupantii podiumului. Premiile constau in 6 televizoare Samsung Smart.

Regatta Bricul Mircea Samsung este desfasurata sub sistem de rating ORC si se bucura in premiera de prezenta lui Jo Sultan Hancioglu (Turia), Judecator International si Ofiter de Cursa International, cu o vasta experienta in domeniul yachtigului.

Cei care doresc sa se inscrie in cadrul acestei regatte, pot descarca documentele necesare pe site-ul oficial al Cupei McCANN 2013 www.romaniacup.ro, sectiunea "Regulament". Participantii trebuie sa completeze formularul de inscriere, catsi declaratia pe proprie raspundere, care va fi semnata de catre participant, miercuri seara, inainte de cursa, dupa citirea instructiunilor de cursa. Inscrierea se face prin e-mail, concomitent la cele doua adrese de e-mail office@ycrr.ro, respectiv, sergiu@artengineering.ro, data limita fiind 12 august.

Cupa McCANN - Erickson este competitia cu cel mai mare grad de anvergura din Romania din acest an. Aceasta include 5 regatte, desfasurate in perimetrul Vama Veche si Platformele de foraj marin, avand ca puncte intermediare Marina Eforie Nord, Portul Tomis si Marina LifeHarbour Limanu.

Ultima regatta, parte a Cupei McCANN 2013, va avea loc in perioada 31 august - 1 septembrie, 2013

fiind organizata de Black Sea Sailing impreuna cu Primaria Mangalia.

Despre Life Harbour:

LifeHarbour Limanu este cea mai mare marina privata din Romania, singura care ofera servicii integrate: vanzare si inchiriere de ambarcatiuni ale celor mai mari producatori mondiali, servicii portuare si de cheiaj, servicii hoteliere si restaurant, cursuri de navigatie in cadrul Romanian Yachting School - unica scoala de yachting din Romania cu apartenenta la o institutie de invatamant cu vasta experienta in domeniul naval, "Colegiul Nautic Roman".

Totodata, LifeHarbour este baza de plecare si desfasurare a unora dintre cele mai cunoscute regate desfasurate la malul Marii Negre.

Despre Yacht Club Regal Roman

Clubul isi propune revigorarea traditiilor marinaresti si dezvoltarea yachtingului de agrement si sportiv, precum si apararea drepturilor si intereselor posesorilor de yachturi.

Prin organizarea de expeditii, croaziere, regate offshore si competii, Yacht Club Regal Roman incearca sa fie cat mai aproape de membrii sai si de societate contribuind la dezvoltarea activitatilor nautice in scop sportiv si recreativ. Prin activitatea la nivel de copii, prin Campionii Nationali pe care ii formeaza la aproape toate clasele, dar si prin programele de protejare a mediului sau constructie a logisticii in navigatie, YCRR este un model de urmat.

In prezent numarul membrilor Yacht Club Regal Roman este in crestere, fiind grupati in mai multe categorii (membri de onoare, asociati, simpatizanti, cadeti).

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. este lider mondial in tehnologie, oferind noi posibilitati oamenilor de pretutindeni. Prin inovatii si cercetari sustinute, transformam universul televizoarelor, smartphone-urilor, computerelor, imprimantelor, camerelor foto, produselor electrocasnice, sistemelor LTE, aparaturii medicale, semiconductorilor si al solutiilor LED. Compania are 236.000 de angajati in 79 de tari si are vanzari anuale care depasesc 187,8 de miliarde de dolari. Va rugam sa vizitati www.samsung.com pentru mai multe detalii.