Recordul mondial in proba de 50 de metri bras, stabilit in 2009 de sportiva americana Jessica Hardy, a fost batut sambata, de doua ori. Dupa ce inotatoarea rusa Iulia Efimova a stabilit un record mondial inregistrand timpul de 29 de secunde si 78 de sutimi in serii, la Campionatele Mondiale de Natatie de la Barcelona, adolescenta Ruta Meilutyte din Lituania i-a luat titlul reusind sa scoata, in semifinalele probei, un timp cu 30 de sutimi mai bun.

Ruta Meilutite / Iulia EfimovaFoto: Captura YouTube

Potrivit Reuters, Ruta Meilutyte a inregistrat sambata timpul de 29 de secunde si 48 de sutini in semifinala de la Campionatele Mondiale de Natatie de la Barcelona, cu 30 de sutimi mai putin decat reusise sa obtina inotatoarea rusa Iulia Efimova.

Amintim ca inotatoarea rusa Iulia Efimova reusise sa stabileasca in prima parte a zilei de sambata un record mondial in proba de 50 de metri bras, ea inregistrand timpul de 29 de secunde si 78 de sutimi in serii, transmite Mediafax.

Precedentul record, de 29,80, era detinut din august 2009 de sportiva americana Jessica Hardy, campioana mondiala en titre.

Efimova a devenit, vineri, campioana mondiala in proba de 200 de metri bras si a obtinut, marti, argintul la 100 m bras.