Premierul Victor Ponta, copilot al lui Titi Aur in Raliul Sibiului, a fost nevoit sa duca masina de forlighter (care deschide traseul raliului) la un service, dupa ce a suferit vineri o avarie usoara, care insa risca sa se agraveze fara o interventie a mecanicilor.

Intrebat de Agerpres, ce a patit la masina, Victor Ponta a declarat vineri seara: "Nu am patit nimic foarte grav, o mica problema tehnica, o reparam si diseara suntem la Paltinis, Santa".

Pilotul Titi Aur sustine ca este vorba cel mai probabil de "ceva in transmisie sau la planetara sau un diferential".

"Masina merge, dar nu in parametri, fiind masina de deschidere, nu are rost sa fortam, sa o stricam mai mult. O reparam si continuam. Chiar nu e o defectiune grava, dar putem sa o agravam daca chinuim masina inca o data pe circuit", a precizat Titi Aur.

Victor Ponta si Titi Aur au ajuns, vineri seara, primii cu masina in superspeciala de slalom din cartierul Strand din municipiul Sibiu. Deocamdata, cei doi asista la venirea echipajelor.

Echipajul format din pilotul Titi Aur si copilotul Victor Ponta, premierul Romaniei, au luat startul vineri, de la ora 13.00, in una din cele doua masini care vor deschide drumul (forlighter) in Raliul Sibiului, cea mai importanta etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop 2013, cu un coeficient 2, dar si etapa a Campionatului European de Raliuri.

Ponta, dupa prima proba la Raliul Sibiului: Am avut emotii, dar nu m-am facut de ras

Premierul Victor Ponta declarase dupa prima proba la Raliul Sibiului ca a avut emotii, pentru ca de mai bine de un an nu a mai fost intr-o masina de raliuri, dar nu s-a facut de ras, avandu-l langa el pe Titi Aur, care i-a fost profesor, relateaza Mediafax

"Prima proba a fost cu emotii, ca nu am mai fost de un an si ceva in masina, nu am mai dictat de un an si ceva, dar sunt cu profesorul meu, cu Titi Aur, si nu m-am facut de ras", a spus el.

Acesta a precizat ca "Sibiul intotdeauna a fost un raliu foarte frumos, dar anul asta este si mai frumos decat de obicei".

"Se vede foarte clar ca s-au chinuit cei de aici, de la autoritatile locale, au facut drumul mai bine si o sa vedeti, toti participantii straini o sa va spuna ca este unul din cele mai frumoase raliuri din Europa si ma bucur foarte tare pentru Sibiu", a mai spus Ponta.

Potrivit datelor oferite de reprezentantii Consiliului Judetean Sibiu, drumurile pe care se desfasoara raliul au fost reabilitate in prima parte a acestui an, fiind realizate lucrari in valoare de peste 680.000 de lei.

Premierul Victor Ponta va parcurge, vineri, toate probele speciale prevazute in programul raliului, competitie care face parte din Campionatul European de Raliuri, fara insa a fi inscris oficial in cursa.

Premierul a mai precizat, vineri seara, ca sambata va ramane la Sibiu, insa nu pana seara, cand se incheie Raliului Sibiului.