Editia 2013 a Cupei McCann Erickson va debuta pe 8 iunie 2013 cu regatta Poseidon, care va avea loc la Marina Mangalia, cu sosire in Marina Eforie. Aceasta regatta este organizata de Asociatia Black Sea Sailing, NauticLife-LifeHarbour si Yacht Club Regal Roman. Cursele care vor avea loc in cadrul Cupei McCann 2013, se bucura de participarea unor arbitri internationali, cu vasta experienta in domeniu. Printre cei care vor face parte din comisiile de jurizare se numara: Wiilli Gohl (Germania), Emilio Feliu Serra ( Spania), Terrence Brownrigg (Marea Britanie). Regatta Poseidon o va avea ca ofiter de cursa principal pe Georgiana Stoian (Romania).

CompetitieFoto: NauticLife

Cupa McCann - Erickson va include 5 regatte care se vor desfasura intre Vama Veche si Platformele de foraj marin, avand ca puncte intermediare Marina Eforie Nord, Portul Tomis, Marina Mangalia si Marina LifeHarbour Limanu. Fiecare regata va avea in medie un numar de 20 ambarcatiuni cu vele, iar numarul total al celor care vor fi la bordul acestor ambarcatiuni se va ridica la 200 de persoane.

Primul eveniment – Regatta Poseidon – are startul maine din Marina Mangalia cu sosire in aceeasi zi in Marina Eforie, competitorii fiind insotiti pe tot parcursul de ambarcatiunile organizatorilor si de presa.

Seara de sambata, 8 iunie, va fi un prilej de socializare a concurentilor, dar si de relaxare si distractie la Party Regatta, in incinta Marina Eforie. Duminica, 9 iunie, se vor desfasura probele inshore in zona Marinei Eforie, astfel incat concurentii isi vor completa punctajul necesar in departajarea finala.

Festivitatea de premiere este programata duminica dupa-amiaza, castigatorii urmand sa fie anuntati si premiati in prezenta publicului aflat in Marina Eforie.

Urmatoarea Regatta va avea loc in perioada de 21-23 iunie, fiind Regata “BMW”, organizata de YCRR si LifeHarbour. Cea dea treia Regatta, “BMW-Beneteau” va avea loc in perioada 19- 21 iulie fiind organizata de NauticLife in parteneriat cu LifeHarbour iar a 4 regata , “Regata Bricul Mircea”va avea loc in perioada 15- 18 august, fiind organizata de YCRR si NauticLife. Ultima etapa din aceasta cupa, “Regata Callatis”, va avea loc in perioada 31 august – 1 septembrie fiind organizata de Black Sea Sailing in parteneriat cu Primaria Mangalia.

Regasiti toate informatiile despre evenimente accesand: http://www.romaniacup.ro/

Sponsorul oficial al acestor regatte este agentia de publicitate McCann - Erickson Romania. De asemenea, diferitele etape ale cupei McCann sunt sustinute si de alti sponsori.

Cupa McCann Erickson este o competitie nationala care se adreseaza pasionatilor si celor care practica yachtingul aceasta fiind deschisa tuturor posesorilor de ambarcatiuni, dar si nu numai. Programul evenimentelor se prezinta in felul urmator:

08.06 - 09.06 Regata Poseidon - Mangalia / Eforie – BSS & NL

21.06 - 23.06 Regata BMW - Constanta - YCRR

19.07 - 21.07 Regata BMW - Beneteau - NauticLife

15.08 - 18.08 Regata Bricul Mircea - Constanta / Eforie / Mangalia - YCRR & NL

31.08 - 01.09 Regata Callatis - Mangalia / Eforie - BSS & Primaria Mangalia

Despre Black Sea Sailing:

Black Sea Sailing Association este asociatia proprietarilor de ambarcatiuni din Romania. Asociatia are ca scop sprijinirea si imbunatatirea navigatiei sportive si de agrement in Romania, precum si salvarea si protejarea mediului natural marin.

Asociatia desfasoara in permanenta actvitati si programe de formare a viitorilor navigatori si a echipajelor, atat pentru yachtingul de agrement, cat si pentru cel sportiv.

Black Sea Sailing Association a fost infiintata in sezonul de yachting 2012 si reuneste pana in prezent peste 200 de membri.

Despre Yacht Club Regal Roman

Yacht Club Regal Roman este cel mai vechi club de yachting din Romania infiintat inca din anul 1924. Clubul detine o scoala de yachting cu traditie iar Comodor al clubului este Maiestatea Sa Regele Mihai 1 de Romania.

Despre LifeHarbour:

LifeHarbour – Nautic Life reprezinta un grup de companii care ofera servicii integrate: vanzare si inchiriere de ambarcatiuni ale celor mai mari producatori mondiali, servicii portuare si de cheiaj, servicii hoteliere si restaurant, cursuri de navigatie in cadrul Romanian Yachting School – unica școala de yachting din Romania cu apartenența la o instituție de invațamant cu vasta experiența in domeniul naval, „Colegiul Nautic Roman’’.

Un rol important in organizarea acestei serii de evenimente l-a avut scoala de Sailing SetSail prin actiuni de promovare active in randul comunitatii de sailing din Romania.