In cadrul Jocurilor Nationale Paralimpice desfasurate in perioada 26-31 mai 2013 la Constanta, echipa de baschet in scaune cu rotile ACS Cumpara Responsabil din Brasov a produs supriza turneului, obtinand locul II al competitiei.

Singura infrangere a brasovenilor a venit din partea campionilor turneului, echipa CCS Lamont Cluj-Napoca, in urma unui joc pe parcursul caruia sportivii ACS Cumpara Responsabil au condus in permanenta, dar clujenii au reusit sa egaleze in momentele cheie. Partida, ajunsa in prelungiri, a scapat de sub controlul brasovenilor in ultimele secunde, atunci cand clujenii au egalat din nou, apoi au preluat pentru prima oara conducerea, ducand rapid scorul la 33-31 in favoarea lor.

Capitanul echipei, Florin Strachinaru, a marcat 71 de puncte din cele 125 reusite de echipa brasoveana, fiind declarat si cel mai bun marcator al turneului. Rezultatele complete obtinute de ACS Cumpara Responsabil Brasov la Jocurile Nationale Paralimpice de la Constanta:

Meciul 1 ACS Cumpara Responsabil Brasov 31 - 33 CCS Lamont Cluj-Napoca

Marcatori din partea ACS Cumpara Responsabil: Florin Strachinaru 23 puncte, Ionica Chiaburu 6 puncte, Ion Sporea 2 puncte

Meciul 2 ACS Cumpara Responsabil Brasov 40 - 10 Motivation Bucuresti Marcatori din partea ACS

Cumpara Responsabil: Florin Strachinaru 20 puncte, Ionica Chiaburu 8 puncte, Petru Punga 8 puncte, Ion Sporea 4 puncte

Meciul 3 ACS Cumpara Responsabil Brasov 26 - 21 Sport Club Constanta Marcatori din partea ACS

Cumpara Responsabil: Florin Strachinaru 14 puncte, Petru Punga 8 puncte, Ionica Chiaburu 2 puncte, Victor Ilie 2 puncte

Meciul 4 ACS Cumpara Responsabil Brasov 28 - 18 Temeratii Arad Marcatori din partea ACS

Cumpara Responsabil: Florin Strachinaru 14 puncte, Ionica Chiaburu 6 puncte, Victor Ilie 4 puncte, Ion Sporea 4 puncte.

Clasament final: Lotul ACS Cumpara Responsabil Brasov:

I. CCS Lamont Cluj-Napoca

II. ACS Cumpara Responsabil Brasov

III. Temerarii Arad

IV. Sport Club Constanta

V. Motivation Bucuresti

Lotul ACS Cumpara Responsabil Brasov:

3 Victor Ilie

4 Ionica Chiaburu

5 Petru Punga

7 Ion Sporea

10 Florin Strachinaru (c)

Revansa - in acest week-end. Brasovenii de la ACS Cumpara Responsabil, echipa de baschet in scaune cu rotile de la poalele Tampei, vor fi gazdele echipei Centrului Lamont din Cluj-Napoca pentru un meci demonstrativ organizat in scopuri caritabile. Jocul va avea loc la Sala Sporturilor, pretul unui bilet fiind de 15 lei. In data de 8 iunie la ora 12:00 va avea loc acest meci demonstrativ de baschet in scaun cu rotile disputat intre cele mai bune doua echipe din tara.

Evenimentul este organizat de Clubul Rotary Brasov impreuna cu Directia Sport si Tineret a Municipiului Brasov. Fondurile obtinute din vanzarea biletelor vor fi utilizate pentru un proiect Rotary de sustinere a Ansamblului de Percutie al Liceului de Muzica Brasov. Biletele vor fi disponibile in ziua meciului la Sala Sporturilor "Dumitru Popescu Colibasi".

Asociatia pentru Promovarea Responsabilitatii Sociale a Companiilor prin proiectul "Cumpara Responsabil" comercializeaza produse si servicii catre societatile comerciale, institutiile publice si sectorul ONG, beneficiile astfel obtinute fiind directionate sustinerii diverselor activitati dedicate persoanelor cu dizabilitati. Incepand cu decembrie 2012 asociatia a lansat site-ul www.cumpararesponsabil.ro, unde pot fi comandate diferite produse sau oferite donatii. Tot aici se ofera posibilitatea directionarii unei parti din impozite (0,2% din impozitul pe profit pentru companii, respectiv 2% din impozitul pe venit pentru persoane fizice) catre proiecte sociale.

Clubul Rotary din Brasov este unul dintre cele 31.000 de cluburi Rotary din lume prezente in peste 165 tari, care indeplinesc proiecte de servicii in comunitatea lor locala si in strainatate. Initiativele Rotary sunt adresate unor probleme sociale precum: saracia, sanatatea, foametea, analfabetismul si mediul inconjurator. Clubul Rotary Brasov a fost infiintat in 1930, fiind desfiintat in 1947 si reinfiintat in 1995. De atunci, membrii sai se implica activ in viata comunitatii locale si impreuna cu diferite institutii brasovene initiaza proiecte pentru ajutorarea cat mai multor categorii de persoane: oameni fara adapost, batrani abandonati, copii orfani, tineri cu un potential deosebit, persoane cu dizabilitati.