Italianul Michelle Manganiello candideaza, alaturi de Radu Zenianschi, pentru functia de vicepresedinte al Federatiei Romane de Ciclism, la alegerile ce vor avea loc in 15 martie, la care Eduard Novak va fi contracandidatul lui Ion Badea in ceea ce priveste postul de presedinte, potrivit Mediafax.

In organigrama Federatiei Romane de Ciclism sunt prevazute doua posturi de vicepresedinte, iar statutul forului permite ca un cetatean strain sa candideze. Astfel, Michelle Manganiello, care a patruns in Romania de cativa ani cu o marca de biciclete, incearca acum sa intre si in conducerea federatiei. Pe lista pentru postul de vicepresedinte se afla si Radu Zenianschi, fost arbitru international. Nu este exclus insa sa mai apara si alti candidati.

In ceea ce priveste functia de presedinte, Ion Badea, actualul conducator al forului, il va avea contracandidat pe Eduard Carol Novak, campionul paralimpic de la Londra.

"Ajunge daca spun ca trebuie schimbat totul la federatia romana de ciclism?", a afirmat Novak.

Schimbarea nu pare usor realizabila, in conditiile in care Badea, supranumit "Colonelul" (este ofiter in rezerva MAI) se afla in fruntea federatiei din 1997, cu o intrerupere de patru ani (intre 2005-2009, cand a fost vicepresedinte).

In plus, dupa ce a cucerit trei medalii in ultimele doua editii ale Jocurilor Paralimpice si trei titluri mondiale, Eduard Novak incearca sa-i calce pe urme sud-africanului Oscar Pistorius. Dar nu pe cele penale, ci pe cele sportive. Astfel, Novak vrea sa devina al doilea sportiv cu dizabilitati care concureaza la Jocurile Olimpice. Anul trecut, la Londra, Pistorius a fost primul sportiv cu dizabilitati care a participat atat in concursul olimpic, cat si in cel paralimpic. Iar Novak, care concureaza de cateva editii la Turul Ciclist al Romaniei, ar putea incerca sa participe si in competitia olimpica de la Rio din 2016. Ambitia lui este dublata si de faptul ca la nationalele de anul trecut l-a invins in proba de fond pe singurul participant al Romaniei la JO Londra, Andrei Nechita.