Fostul ciclist Lance Armstrong nu a reusit sa convinga guvernul SUA sa renunte la planul de a-l da in judecata pentru a recupera banii din sponsorizari pe care posta americana (U.S. Postal Service) i-a platit acestuia pentru competitiile internationale, a declarat avocatul lui Armstrong vineri, relateaza Reuters.

Lance ArmstrongFoto: Agerpres/AP

"Lance si reprezentantii sai au muncit in aceste ultime saptamani cu juristii federali pentru a rezolva in mod corect acest caz, insa discutiile au esuat pentru ca nu suntem de acord cu faptul ca serviciul postal a fost pagubit", declarat avocatul Robert Luskin. "Chiar cercetarile postei arata ca serviciul a beneficiat enorm din aceasta sponsorizare - beneficiile au totalizat peste 100 milioane dolari".

Posta sustine Armstrong a fraudat publicul american insistand ca nu s-a dopat, in perioada in care a concurat pentru echipa finantata de serviciul posta.

Fostul coleg de echipa a lui Armstrong Floyd Landlis ar fi intentat un proces secret in acest sens in 2010. Daca guvernul american i se alatura, acest proces va fi desigilat.

In luna octombrie 2012, Uniunea Ciclista Internationala i-a radiat palmaresul lui Armstrong in Turul Frantei (7 titluri) si a primit interdictie pe viata din activitatea competitionala, in urma raportului Agentiei Anti-Doping din SUA (USADA), care contine marturii referitoare la ani de dopaj.

In acest raport, Armstrong, in varsta de 41 de ani, este acuzat ca a condus "cel mai sofisticat, profeionalizat si de succes program de dopaj vazut vreodata in sport".

In ianuarie, Comitetul Olimpic International a decis ca Lance sa ramana si fara medalia olimpica de bronz la ciclism pe care a obitnut-o la Jocurile Olimpice de la Syndey in anul 2000.