Gimnasta Raluca Haidu a anuntat ca se va retrage din sportul de performanta, urmand sa se pregateasca pentru Bacalaureat, informeaza Mediafax. "Nu mi-a fost usor sa renunt, a fost o decizie grea", a precizat Haidu.

Raluca HaiduFoto: AGERPRES

"Am decis ca incepand cu acest an sa nu mai fac gimnastica de performanta. Nu mi-a fost usor sa renunt la gimnastica. A fost o decizie greu de luat si raman cu regretul ca nu am avut ocazia sa particip la Jocurile Olimpice de la Londra", a declarat Raluca Haidu, pentru Mediafax.

"Ma voi axa mai mult pe invatatura. Acum sunt in clasa a XII-a iar la vara dupa ce voi sustine examenul de Bacalaureat voi opta sa imi duc mai departe studiile la Institutul de Educatie Fizica si Sport", a completat Raluca Haidu.

In 2012, Raluca si-a trecut in palmares titlul de campioana europeana cu echipa Romaniei, la Bruxelles. De asemenea, Haidu a mai cucerit bronzul la barna si cu echipa la Campionatele Europene din 2010 de la Birmingham, Marea Britanie. In 2011, la Cupa Mondiala de la Glasgow, Haidu a obţinut medalia de bronz la individual compus, cu un total de 52.432 puncte.