Lucian Bute a declarat ca impresarul britanicului Carl Froch, Eddie Hearn, incearca sa-l descuraje in tentativa de a obtine revansa in primavara anului viitor.

Lucian Bute a castigat centura NABF la categoria semigreaFoto: Agerpres/AP

"I-am spus impresarului meu, Jean Bedard, ca vreau sa lupt impotriva lui Froch. Avem o clauza solida pentru o rejucare. Froch va veni in Montreal, fie in martie, fie in aprilie. Este si o treaba de marketing. Eddie Hearn isi protejeaza campionul si imi trimite mici sageti ca sa imi distraga atentia si sa ma descurajeze, dar eu stiu ce vreau. Stiu ca vreau revansa, indiferent cand va fi. Ar trebui sa stim pana la finalul anului cand va avea loc", a spus Bute, citat de boxingscene.com, potrivit Mediafax.

Lucian Bute nu este de acord cu expertii care sustin ca ar mai avea nevoie de unul sau doua meciuri de pregatire inaintea revansei cu Froch. "Nu trebuie sa uitam ca eu veneam dupa o infrangere prin knockout (n.r. - la meciul cu Denis Gracev). A fost dificil din punct de vedere mental. Prima jumatate a luptei a fost dificila pentru ca eram tensionat si ezitant. De asemenea, am suferit la capitolul precizie, dar pana la urma mi-am revenit si totul a fost bine. Gracev a fost bine pregatit si sunt bucuros ca am avut un meci de 12 runde. Aveam nevoie de aceasta experienta. Am aratat in a doua parte a meciului ca am resursele pentru a-l invinge pe Froch", a completat Bute.

La randul sau, Carl Froch a declarat pentru BBC Radio Nottingham ca Bute trebuie sa dea un raspuns in privinta revansei pana la sfarsitul saptamanii. "Trebuie sa ne dea un raspuns pana la finalul acestei saptamani. Ei ar putea spune ca vor revansa spre finalul anului, dar acest lucru nu ar fi benefic pentru noi", a subliniat Froch.

Pugilistul britanic si-ar dori o revansa si impotriva americanului Andre Ward, dupa ce a fost invins de acesta in finala turneului Super Six. "Daca ar fi sa ne luptam, ne-am dori sa o facem cat mai repede, deoarece meciul cu Kessler este cel mai important pentru noi", a mentionat Froch.

Bute l-a invins la puncte pe rusul Denis Gracev, intr-un meci desfasurat, in 4 noiembrie, la Centre Bell din Montreal, si a devenit detinatorul centurii NABF la categoria semigrea.

Bute (30-1, 24 KO) a suferit prima infrangere la profesionisti in 26 mai, contra britanicului Carl Froch, prin KO in repriza a cincea, el pierzand centura IBF.