Rudel Obreja, presedintele Federatiei Romane de Box, a venit, in cursul zilei de luni, la DNA, pentru a fi audiat in legatura cu posibile acte de coruptie comise in contextul organizarii galei "Campion pentru Romania" (n.r. in care Lucian Bute l-a invins pe Jean Paul Mendy), informeaza Mediafax.

Rudel ObrejaFoto: AGERPRES

Rudel Obreja discuta cu anchetatorii modul in care firma sa a castigat drepturile de exclusivitate pentru organizarea galei de box.

Pana in acest moment, la DNA au fost deja audiati Fanel Trandafir (vicepresedintele FRB), antrenorul federal Vali Vranceanu, secretarul general al FRB, Cristi Constantinescu, si Titi Tudor, fost antrenor al lui Leonard Doroftei.

Firma lui Rudel Obreja (Europlus Computers SRL) a obtinut un contract de 10.175.168 de lei din partea MDRT, condus la acel moment de Elena Udrea. Scopul era "promovarea brandului turistic al Romaniei" - program finantat cu fonduri europene.

Ce acuze i se aduc lui Rudel Obreja

DNA a trimis in raportul intocmit cinci posibile infractiuni savarsite de Rudel Obreja: tentativa la obtinerea ilegala de fonduri din bugetul Uniunii Europene, trafic de influenta in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, fals in inscrisuri, fals in inscrisuri sub semnatura privata si primire de foloase necuvenite.